HEALING – stjecanje multidisciplinarne diplome iza art terapije u zdravstvenom obrazovanju

Posted on Posted in Ured za projekte i suradnju_IPA projekti

Početak projekta: 15. siječanj 2020.

Završetak projekta: 14. siječanj 2023.      

Voditelj projekta: izv. prof. art. Berislav Jerković

Suradnici na projektu: izv. prof. art. Antoaneta Radočaj Jerković, doc. dr. sc. Tihana Škojo, doc. art. Sanela Janković Marušić, mr. sc. Antonija Matić, doc. art. Vuk Ognjenović

Projektni partneri: The University of Jordan, Jordan, (Applicant), Hashemite University Jordan, Irbid National University, Jordan, Isra University, Jordan, Jordan University of Science and Technology, Jordan, University de Gabes, Tunisia, University of Sfax, Tunisia, University of Sousse, Tunisia, University of Brescia, Italy, Polytechnic Institute of Porto,Portugal, National and Kapodistrian University of Athens, Greece, Universidade Católica Portuguesa,Portugal, Academy of Arts and Culture in Osijek, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Croatia, University College Limburg, Belgium.

Web stranica: http://Healing.ju.edu.jo/

Web link: Newsletter vol. 1

 

Opis projekta

Koordinator projekta HEALING je Sveučilište u Jordanu, a glavne aktivnosti odvijati će se na 8 Sveučilišta u Jordanu i Tunisu ta na 5 partnerskih sveučilišta iz Europe (Italija, Portugal, Grčka, Belgija i Hrvatska). Cilj projekta je poticati razvoj art terapija te obrazovanja o istima. U tu svrhu, tijekom trajanja projekta dizajnirati će se profesionalni obrazovni program kroz učenje daljinu koji će omogućiti svim zaposlenicima i studentima koji koji se susreću s radom s pacijentima dugoročne uvjete za rad. Konzorcij će zajednički izraditi materijal za učenje na daljinu te stručno osposobljavanje osoblja i studenata za primjenu umjetnosti kao terapijskog sredstva. Novi paket učenja nastao tijekom projekta, omogućit će osobama iz različitih struka uključivanje umjetnosti u svoj terapeutski rad. Osoblje iz partnerskih zemalja razmjenjivat će svoja iskustva i stjecati znanje o tome kako se umjetnost može koristiti u različitim kulturnim i medicinskim okruženjima.

 

Podijeli...