Izložba Puni Milimetar u Galeriji Knifer

Posted on Posted in Likovni_obavijesti

U Galeriji Knifer u Osijeku održat će se otvorenje samostalne izložbe Tine Mihaljević „Puni milimetar“ u subotu, 6. ožujka s početkom u 18 sati. Izložba ostaje otvorena do 13. ožujka 2021.

Ulaz na izložbu je slobodan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KNIFER:

Utorak – subota od 16 – 18 sati

 

O IZLOŽBI:

Izložba „Puni milimetar“ predstavlja radove izvedene u različitim medijima – instalaciji, fotografiji, videu i skulpturi. U svim radovima autorica se bavi propitivanjem prirode stvarnosti, istražujući rubna područja iste sa središtem zanimanja za mogućnosti i granice percepcije. U fokusu istraživanja su anomalije uzrokovane neznatnom izmjenom percepcije i sadržaji unutar milimetarskog odmaka od poznatog i predvidivog. Koristeći se rekontekstualizacijom i spajanjem krajnosti, autorica postavlja pitanja koja su svojevrsni paradoks, a kao takva zahtijevaju odmak od analitičkog uma. Radovi iz ciklusa „Puni milimetar“ nastali su pod mentorstvom izv. prof. art. Vladimira Freliha i Ane Petrović, asistentice.

 

(Tina Mihaljević)

 

O UMJETNICI:

TINA MIHALJEVIĆ (Osijek, 1995.) nakon završene II. Gimnazije, upisuje preddiplomski sveučilišni studij Likovne kulture na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, kojeg završava 2018. godine. Trenutno je apsolventica na modulu Multimedije pri Odsjeku za vizualne i medijske umjetnosti. Sudjelovala je na brojnim likovnim kolonijama, a svoj rad prezentirala na grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. U svom radu, putem vizualnih medija, istražuje rubna područja proširene stvarnosti i granice percepcije. Živi i radi u Osijeku.

Podijeli...