Izložba VGA 03

Posted on Posted in Likovni_obavijesti, Obavijesti, Studenti obavijesti

Poštovani,

pozivamo Vas na izložbu VGA 03 koja će se u ponedjeljak 22. studenog u 19 sati simultano otvoriti u četiri hrvatska grada.

Ovo je treće izdanje projekta koji putem reprezentativne izložbe pokazuje presjek najboljih umjetničkih ostvarenja studenata/ica s četiri akademija (Osijek, Rijeka, Split, Zagreb) te svojim djelovanjem potiče stvaralaštvo mladih umjetnika, stavljajući naglasak na međusobnu komunikaciju te nužnost decentralizacije.

Na izložbama koja se održavaju u Galeriji Knifer (Osijek), Galeriji Siva (Zagreb), Galeriji SKC (Rijeka) i Klubu Kocka (Split) sudjeluje ukupno 31 autor/ica, a moguće ih je posjetiti do 30. studenog.

Detalje projekta možete pronaći u privitku te na Facebook događaju.

 

VGA 03
22. – 30 studeni 2021.
Galerija Knifer (Osijek) | Galerija Siva (Zagreb) | Galerija SKC (Rijeka) | Klub Kocka (Split)

 

Nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, VGA se vraća u fizičke prostore

 

O izložbi

Vrijeme u kojem se nalazimo neizvjesno i nestabilno je za sve, a kultura i umjetnost jedni su od područja koji su posebno na udaru. Kako opstati kao mlada umjetnik/ca u periodu u kojem ne vidimo previše perspektive i sigurnosti u budućnosti? Odlučiti studirati i baviti se kulturom te istovremeno obogatiti scenu svojim radom hrabar je potez. Projekt Virtualna galerija Akademija (VGA) potiče studentsko umjetničko stvaralaštvo i stavlja naglasak na međusobnu komunikaciju (umrežavanje) i decentralizaciju mladih studenata/ica u Hrvatskoj umjetnosti. Predstavljanjem radova studenata umjetnosti iz četiri grada – Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke nastojimo staviti fokus na one koji su u fazi razvijanja, učenja te pronalaženja vlastitog likovnog jezika i polja djelovanja unutar umjetnosti. Pored izlagača i sami organizatori su studenti. Na taj način projekt postaje platforma za stjecanje novih znanja, iskustva i poznanstava za cijelu mrežu studenata koji djeluju na području kulture i umjetnosti širom države.

Otvorenje je zakazano za ponedjeljak, 22. studenog s početkom u 19 sati u sve četiri galerije, a izložba ostaje otvorena do 30. studenog.

Izlagači/ice: Sanda Črnelč, Ena Hercigonja, Lucia Lukšić, Anđela Jokić, Nika Bilandžić, Doria Valković, Jelena Bogdanić, Denise Martinis, Marlen Ban, Ivana Stećuk, Marina Brkić, Marina Popović, Matea Oslić, Josipa Henizelman, Laura Stojkoski, Lana Zubović, Dorian Pacak, Anton Šarić, Borna Ivanuša, Luka Jukić, Branimir Boban, Zoe Špehar, Marija Križić, Filip Malovčak, Valentina Damjanović, Mia Horvat, Petra Patafta, Doris La Mazza, Marko Mrvoš, Klara Dujmović i Petar Vranjković

Organizacijski tim: Josip Drdić, Mihaela Zajec, Filip Ljulj, Katarina Kožul, Leonida Cris Manojlovski, Franka Košta, Franka Puharić, Marko Mayer, Buga Kranželić

Medijski je partner portal Kulturflux čijih osam novinarki (Ana Busija, Antonela Solenički, Dora Lučić, Marta Agičić, Marta Ćurković, Mateja Radoš, Nika Dobrić, Sonja Bakota) istražuju i javnosti predstavljaju odabrane umjetnike i umjetnice kroz četiri članka.

Radno vrijeme galerija

Galerija Siva, Zagreb – radnim danom i subotom od 17 do 20 sati

Galerija Kluba Kocka, Split – razgledavanje uz najavu na broj 098 960 2701

Galerija Knifer, Osijek – radnim danom i subotom od 17 do 19 sati

Galerija SKC, Rijeka – radnim danom i subotom od 17 do 20 sati

Projekt je financiran od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Studentskog kulturnog centra u Rijeci.

Podijeli...