Javni poziv – za predlaganje programa za Program javnih potreba u kulturi Osječko-baranjske županije za 2022. godinu

Posted on Posted in Ured za projekte i suradnju_obavijesti

Osječko- baranjska županija objavila je poziv za prikupljanje programa / projekata za uvrštavanje u Program javnih potreba u kulturi Osječko-baranjske županije za 2022. godinu.

Javne potrebe u kulturi, za koje se sredstva osiguravaju u proračunu Županije jesu kulturne djelatnosti, programi i projekti te aktivnosti unapređivanja, očuvanja, zaštite te poticanja i promicanja profesionalnog kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, kulturnog amaterizma i alternativnog stvaralaštva, posebice stvaralaštva mladih te promicanja potreba u kulturi i umjetnosti nacionalnih manjina s područja Osječko-baranjske županije u zemlji i inozemstvu.

Pravo prijave za dodjelu sredstava imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje provode programe, projekte i aktivnosti u području kulture.  Na Poziv se mogu prijaviti najviše dva projekta.

U Županijskom proračunu su za javne potrebe u kulturi koje se financiraju temeljem ovog Javnog poziva osigurana sredstva u visini od 800.000, 00 kn. Mogući iznos potpore je od 1.000,00 do 30.000,00 kuna.

Rok za dostavu prijedloga je 30 dana od dana objave ovoga Javnog poziva, odnosno od 28. siječnja do 28. veljače 2022. godine.

 

Na internet stranicama Osječko- baranjske županije naći ćete sve dodatne informacije:

 

http://www.obz.hr/index.php/potpore/natjecaji-i-javni-pozivi-u-tijeku

Podijeli...