/ Zelena knjižnica

Knjižnica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku od samih početaka podržava zelen i održiv način života kako u svom svakodnevnom poslovanju (recikliranje, štednja energije i slično), tako i u promociji brige za očuvanje okoliša (organizacija različitih aktivnosti, izložbi i slično).

U tijeku je akcija prikupljanja plastičnih čepova pod nazivom Plastičnim čepovima do skupih lijekova” . Čepove možete donijeti u knjižnicu bilo kada, a mi ćemo ih predati Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL). Projekt pod nazivom ''Plastičnim čepovima do skupih lijekova'' pokrenut je još 2013. godine, a od sredstava dobivenih prikupljanjem ove vrijedne sirovine, Udruga nabavlja skupe lijekove oboljelima od teških malignih bolesti.

U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što treba učiniti je prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača…Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo.