Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu

Posted on Posted in Cjeloživotno obavijesti

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizira prvi upisni rok programa cjeloživotnog učenja Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu u akademskoj godini 2022./2023. namijenjenoga svim zainteresiranim osobama srednjoškolskog uzrasta i starijim osobama.

O PROGRAMU:

Program Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu nastaje u suradnji nastavnika  AUKOS -a sa gospodarskim sektorom, odnosno sa predstavnicima keramičkih obrta iz regije koji imaju višegodišnju tradiciju u izradi, pa i podučavanju različitih tehnika  oblikovanja keramičkih predmeta : valjčićima, pločicama i na lončarskom kolu. Regija istočne Hrvatske poznata je po svojim arheološkim nalazištima i stalnim postavima u muzejima rasprostranjenim cijelom regijom u većem broju i bogatiji artifaktima, nego bilo koji drugi dio Republike Hrvatske.  Iz tog razloga u ovoj regiji postoji i veliki interes za oblikovanje keramike u tradicionalnom i suvremenom kontekstu, a za to je prije svega neophodno usvajanje tehnologije i razvijanje  motoričkih i vizualnih sposobnosti te  temeljnih i naprednih znanja iz tehnike keramike.

TRAJANJE:

Program traje 40 sati.

UVJETI ZA UPIS

Kako se očekuje da će program pohađati osobe koje su iz osobnih razloga zainteresirani, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku neće određivati stručne preduvjete za upis polaznika.

ISHODI:

Po završetku programa Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu polaznici će moći:

  • modelirati keramiku i raditi na lončarskom kolu
  • poznavati i primjenjivati metode alata i materijala
  • istraživati različite vrste stručnih izvora iz područja obrade keramike.
  • samostalno realizirati zadatak u obliku skulpture, reljefa i uporabnih predmeta
  • analizirati i objasniti svoj koncept rada od razvoja ideje do konačne realizacije
  • kreirati i vrednovati nove činjenice te pomicati granice poznatoga

 

Prijave i upisi za prvi ciklus u 2022./2023. počinju 1. veljače 2023. Svi zainteresirani pristupnici mogu se prijaviti putem mail adrese voditeljice Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražene Stanković drazena.stankovic@aukos.hr ili na broj mobitela +385 99 312 6192.

Nastava se organizira na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku prema rasporedu sati nastave i dogovoru s voditeljem Programa.

Cijena Programa iznosi  212,00 eura (1.600,00kn). U cijenu izobrazbe uključeno je i izdavanje potvrde o završenom Programu.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju je voditeljica Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražena Stanković (drazena.stankovic@aukos.hr ili +385 99 312 6192)

Podijeli...