Noć knjige na Akademiji 2021.

Posted on Posted in Knjižnica_obavijesti, Obavijesti, Studenti obavijesti

Ovogodišnje obilježavanje Noći knjige Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizira u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, Filozofskim fakultetom Osijek, te Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek kroz jedinstveni program pod nazivom KNJIGOlijeK za OSijeK. Tijekom višednevnih radionica koje su se održale prije same Noći knjige, pripremili su se i naučili javnom čitanju na glas osječki osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti, a s ciljem poboljšanja sposobnosti čitanja, javnog nastupa, ali i poticanja ljubavi prema čitanju. Na taj način će ova Noć knjige obuhvatiti građane Osijeka svih dobnih skupina koji će na ulicama, parkovima i trgovima svojeg grada čitati jedni drugima osječke autore, te pokazati pozitivnu i ljekovitu moć knjige i čitanja. Događaj će se ujedno prenositi i online na društvenim mrežama.

Na trgu Sv. Trojstva u petak 23. travnja 2021. od 17:30 moći ćete poslušati što su kroz radionice pod mentorstvom Selene Andrić naučili učenici petih i šestih razreda O. Š. F. K. Frankopana iz Osijeka. Naime, u svrhu poboljšanja sposobnosti čitanja, javnog nastupa, ali i poticanja ljubavi prema čitanju, učenici su naučili lijepo i izražajno čitati pjesme i kratke prozne ulomke vezane uz temu Osijeka, a koji su odabrani iz Osječke čitanke I. : Sretne ulice koju su priredili Helena Sablić Tomić i Goran Rem.

Od 17,00 do 20,00 sati bit će postavljena i već tradicionalna Akademijina prigodna prodaja knjiga – Knjiga za 5 u suton na kojoj će se za 5 kuna moći kupiti knjige, prvenstveno u izdanju Akademije.

U subotu 24. travnja 2021. u 19,00 sati u konferencijskoj dvorani Stare pekare održat će se predstava Smrt Smail–age Čengića Ivana Mažuranića u izvedbi 2. godine preddiplomskog studija glume i lutkarstva pod mentorstvom Selene Andrić, umjetničke suradnice na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Ulaz je slobodan, ali broj mjesta je ograničen pa svoj dolazak možete najaviti mailom na knjiznica@aukos.hr.

Podijeli...