Notan – studentski časopis

Posted on Posted in Studentski projekti

Opis

Projekt osnivanja časopisa studenata Odjela za kulturologiju osječkog sveučilišta proizašao je iz komunikacije studenata i profesora na Odjelu, napose na nastavi seminarskoga tipa te radionicama, a koja je pokazala potrebu za relevantnim i vidljivim prostorom za objavu kvalitetnih stručnih studentskih radova, onih koji imaju ambiciju postati znanstvenijima, ali i kreativnih studentskih pisanih i drugih ostvarenja. Na inicijativu studenata i poticanje mentora te uz dobru volju vodstva Odjela za kulturologiju pokrenut je studentski časopis Odjela za kulturologiju pod nazivom Notan. Integracijom Odjela za kulturologiju i Umjetničke akademije, časopis Notan nastavio je djelovanje unutar Akademije za umjetnost i kulturu.

Radom u uredništvu, pisanjem i objavom radova te interdisciplinarnom suradnjom omogućuje se studentima Akademije za umjetnost i kulturu praktični rad te njihova afirmacija kao mladih znanstveno-teorijskih autora. Takvim oblikom potpore studentima dolazi do podizanja kvalitete studija, ali i budućeg akademskog i šireg kulturno-kritičkoga djelovanja.

Cilj je ovoga projekta zainteresiranim studentima pružiti platformu na kojoj će uz mentorsku i podršku matične institucije biti u mogućnosti objavljivati svoje seminarske radove, eseje, stručne prikaze, ali i svoja kreativna, pisana ostvarenja te se kroz njih i sami predstaviti kao mlada intelektualna elita koja promišlja kulturološke, sociološke, antropološke, umjetničke i druge teme u aktualnom društveno-političkom i kulturnom kontekstu. Jedan je od ciljeva i povezivanje studenata kulturalnih studija u Osijeku sa studentima ostalih sveučilišta u Hrvatskoj i inozemstvu koji se bave kulturom, umjetnošću, ali i drugim srodnim područjima.

Podijeli...