Novi europski Bauhaus (NEB) – objavljen novi natječaj Europske urbane inicijative (EUI)

Posted on Posted in Ured za projekte i suradnju_obavijesti

Europska urbana inicijativa (EUI) novi je instrument Europske komisije za potporu urbanoj dimenziji kohezijske politike u razdoblju 2021.-2027. godine, s namjenskim proračunom Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u iznosu od 450 milijuna EUR. EUI podupire urbana područja inovativnim djelovanjem, izgradnjom kapaciteta i znanja, razvojem politike i komunikacijom o održivom urbanom razvoju.

Europska urbana inicijativa (EUI) raspisala je natječaj u iznosu od 50 milijuna eura za inovativne projekte u gradovima kojima se doprinosi njihovoj transformaciji s potencijalom generiranja ulaganja i inspiriranja drugih projekata u okviru kohezijske politike temeljenih na načelima Novog europskog Bauhausa (NEB): estetike, održivosti i uključivosti. Prijaviti se mogu projektni prijedlozi na tematskim područjima:
• izgradnja i obnova u duhu kružnog gospodarenja i ugljične neutralnosti,
• očuvanje i transformacija kulturne baštine,
• prilagodba i transformacija zgrada za priuštivo stanovanje,
• regeneracija urbanih prostora.

 

Prihvatljivi prijavitelji su gradovi, organizacije više gradova (aglomeracije) ili grupa gradova koji nisu dio uspostavljene aglomeracije, s najmanje 50 000 stanovnika.

 

Informacije su dostupne na poveznici https://www.urban-initiative.eu/calls-proposals/first-call-proposals-innovative-actions, a natječaj  je otvoren do 19. siječnja 2023. godine.

 

Izvor: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/novi-europski-bauhaus-neb-objavljen-novi-natjecaj-europske-urbane-inicijative-eui/14895

 

Podijeli...