Osnove glume i lutkarstva

Posted on Posted in Cjeloživotno obavijesti

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizira prvi upisni rok programa cjeloživotnog učenja Osnove glume i lutkarstva u akademskoj godini 2022./2023. namijenjenoga svim zainteresiranim osobama srednjoškolskog uzrasta i starijim osobama.

O PROGRAMU:

Intenzivni program Osnove glume i lutkarstva mladim ljudima približava osnovne principe glume i lutkarstva te njihove specifičnosti kakve se gaje na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Posebna značajka ovog programa je što svakom polazniku pristupa na poseban i individualan način dajući naglasak upravo na one segmente u kojima je polaznik slabiji i u kojima mu treba pomoći. Razvija se motorika, osjećaj za prostor, mašta i promatranje neživog svijeta iz jednog novog kuta, lutkarskim i glumačkim očima. Dio ovog programa je i provjera sluha i ritma, koju provode profesori i asistenti koji imaju prethodnu glazbenu naobrazbu, ali ujedno se bave scenskom umjetnosti. Izvoditelji programa nastavnici su na preddiplomskom i diplomskom studiju Glume i lutkarstva Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, koji, uz specijalističku naobrazbu, posjeduju i bogato praktično iskustvo te sudjeluju u realizaciji kazališnih projekata kao dramski i lutkarski redatelji, dramski glumci i glumci lutkari, ali i kao članovi autorskog kreativnog tima (koreografi, oblikovatelji svjetla, autori glazbe i sl.), te posjeduju bitno pedagoško iskustvo u vođenju dramskih i lutkarskih radionica za djecu i mlade.

TRAJANJE:

Program traje 24 sata u periodu tri dana.

UVJETI ZA UPIS

Kako se očekuje da će program pohađati polaznici  iz osobnih razloga, AUK neće određivati stručne preduvjete za upis polaznika. Program je namijenjen srednjoškolskoj i studentskoj populaciji. Preporuča se da polaznici dođu s prijedlogom materijala na kojemu se može raditi (monolog, pjesma, basna i pripremljena lutkarska etida) kako bi optimizirali svoj rad i trud tijekom programa.

ISHODI:

Po završetku programa Osnove glume i lutkarstva polaznici će moći:

  • osvijestiti trenutne razine sluha i ritma
  • odabrati predložak za manju glumačku cjelinu (monolog, poeziju) te ga realizirati
  • samostalno posjedovati osnovna znanja i vještine koje su neophodne za samostalno oblikovanje jednostavnih lutkarskih etida
  • shvatiti osnovne zakonitosti lutkarskog teatra

 

Prijave i upisi za prvi ciklus u 2022./2023. počinju 1. veljače 2023. Svi zainteresirani pristupnici mogu se prijaviti putem mail adrese voditeljice Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražene Stanković drazena.stankovic@aukos.hr ili na broj mobitela +385 99 312 6192.

Nastava se organizira na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku prema rasporedu sati nastave i dogovoru s voditeljem Programa.

Cijena Programa iznosi  99,00 eura (750,00kn). U cijenu izobrazbe uključeno je i izdavanje potvrde o završenom Programu.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju je voditeljica Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražena Stanković (drazena.stankovic@aukos.hr ili +385 99 312 6192)

Podijeli...