Osnove glume i lutkarstva

Posted on Posted in Razno

Intenzivni program Osnove glume i lutkarstva mladim ljudima približava osnovne principe glume i lutkarstva te njihove specifičnosti kakve se gaje na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Posebna značajka ovog programa je što svakom polazniku pristupa na poseban i individualan način dajući naglasak upravo na one segmente u kojima je polaznik slabiji i u kojima mu treba pomoći. Razvija se motorika, osjećaj za prostor, mašta i promatranje neživog svijeta iz jednog novog kuta, lutkarskim i glumačkim očima. Dio ovog programa je i provjera sluha i ritma, koju provode profesori i asistenti koji imaju prethodnu glazbenu naobrazbu, ali ujedno se bave scenskom umjetnosti. Izvoditelji programa nastavnici su na preddiplomskom i diplomskom studiju Glume i lutkarstva Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, koji, uz specijalističku naobrazbu, posjeduju i bogato praktično iskustvo te sudjeluju u realizaciji kazališnih projekata kao dramski i lutkarski redatelji, dramski glumci i glumci lutkari, ali i kao članovi autorskog kreativnog tima (koreografi, oblikovatelji svjetla, autori glazbe i sl.), te posjeduju bitno pedagoško iskustvo u vođenju dramskih i lutkarskih radionica za djecu i mlade.

TRAJANJE:

Program traje 24 sata.

UVJETI ZA UPIS

Kako se očekuje da će program pohađati polaznici  iz osobnih razloga, AUK neće određivati stručne preduvjete za upis polaznika. Program je namijenjen srednjoškolskoj i studentskoj populaciji. Preporuča se da polaznici dođu s prijedlogom materijala na kojemu se može raditi (monolog, pjesma, basna i pripremljena lutkarska etida) kako bi optimizirali svoj rad i trud tijekom programa.

ISHODI:

Po završetku programa Osnove glume i lutkarstva polaznici će moći:

  • osvijestiti trenutne razine sluha i ritma
  • odabrati predložak za manju glumačku cjelinu (monolog, poeziju) te ga realizirati
  • samostalno posjedovati osnovna znanja i vještine koje su neophodne za samostalno oblikovanje jednostavnih lutkarskih etida
  • shvatiti osnovne zakonitosti lutkarskog teatra
Podijeli...