Otvoren novi natječaj i-Portunus Houses

Posted on Posted in Ured za projekte i suradnju_obavijesti

i-Portunus Houses dio je pilot-projekta i-Portunus koji se bavi testiranjem različitih modela mobilnosti za umjetnike, stvaraoce i kulturne profesionalce.

Pilot-poziv i-Portunus Houses fokusira se na domaćine naglašavajući njihovu vrijednost u pružanju učinkovitih rezidencija i radnog okruženja za kreativne pojedince. Poziv je otvoren za 41 državu koje sudjeluju u programu Kreativna Europa (što uključuje i UK) te nudi specifičnu podršku lokalnim domaćinima da se udruže s do 5 umjetnika i / ili kulturnih profesionalaca.

U okviru nove pilot-sheme pokrenut će se dva slična natječaja za povećanje mogućnosti za fizičku mobilnost:

Prvi natječaj - round 1: petak, 21. svibnja - srijeda, 30. lipnja 2021. godine
Drugi natječaj - round 2: ponedjeljak, 23. kolovoza - nedjelja, 3 listopada 2021. godine

Pilot poziv i-Portunus Houses podržava mobilnosti usmjerene na stvaranje, povezivanje, učenje i / ili istraživanje. Poziv je otvoren za sve kulturne i kreativne sektore (osim audio-vizualnog sektora), pristupe i modalitete rada. Kandidati imaju mogućnost predložiti fizičku mobilnost ili kombinaciju fizičke i virtualne mobilnosti (kombinirana mobilnost – blended mobility). Unutar poziva predviđen je proračun od 500.000,00 EUR, od čega će se maksimalno 30% potrošiti na kombiniranu mobilnost (fizičku i virtualnu). Financijska podrška izračunava se na temelju broja dana provedenih tijekom fizičke mobilnosti ili virtualnog sudjelovanja (stvoriti, povezati, naučiti ili istražiti).

Odabrani domaćini i-Portunusa svoje projektne prijedloge moći će realizirati u razdoblju:

(Prvi natječaj) – od kraja kolovoza 2021.

(Drugi natječaj) – od početka prosinca 2021. do kraja svibnja 2022.

 

Detalji Natječaja dostupni su na poveznici: http://deskkultura.hr/hr/novosti/otvoren-novi-natjecaj-i-portunus-houses


Podijeli...