Otvoren Poziv potpore za Europske projekte suradnje 2022.

Posted on Posted in Ured za projekte i suradnju_obavijesti

Otvoren je Poziv na dostavu prijedloga za Europske projekte suradnje s rokom za predaju prijedloga do 31. ožujka 2022. u 17:00.

Potpora za Europske projekte suradnje odnosi se na transnacionalne projekte koji uključuju kulturne i kreativne organizacije iz različitih zemalja koje sudjeluju u Programu. Kroz ovaj Poziv pružiti će se kulturnim organizacijama svih veličina mogućnost koprodukcije, suradnje, eksperimentiranja, uvođenja inovacija, mobilnosti te razmjene znanja i iskustava. Podržat će se projekti koji će uključivat veliku raznolikost profesionalaca aktivnih u različitim kulturnim i kreativnim sektorima, za provođenje širokog spektra aktivnosti i inicijativa, a imat će mogućnost obuhvatiti jedan ili više kulturnih i kreativnih sektora i biti interdisciplinarni.

Cilj Poziva je osigurati bolji pristup europskoj kulturi i umjetničkim djelima te promovirati inovacije i kreativnost.

Projektni prijedlozi mogu se baviti jednim (ili najviše dvama)  prioritetima: publika, socijalna inkluzija, održivost, digitalni pristup, međunarodna dimenzija te jačanje kapaciteta istaknutih sektora.

Za ovaj Poziv na dostavu prijedlogu osigurana su sredstva u ukupnom iznosu EUR 68.607.267, a predviđa se sufinanciranje oko 130 projektnih prijedloga i zadržava pravo ne dodijeliti sva osigurana sredstva.

Očekivano trajanje projekata u svim kategorijama je maksimalno 48 mjeseci. U projektima mogu sudjelovati pravne osobe (privatne i javne), tijela nacionalne, regionalne i lokalne vlasti čija osnovna djelatnost pripada djelokrugu kulture, pri čemu vodeći partner mora biti u mogućnosti potkrijepiti svoju pravnu osobnost (istoga imena i statusa) za razdoblje od protekle dvije godine.

Sve detaljnije informacije možete potražiti na linku:

http://deskkultura.hr/hr/natjecaji/natjecaji/potpora-za-europske-projekte-suradnje-2022

Podijeli...