Predavanje – Vukovart – luka umjetnosti

Posted on Posted in Likovni_obavijesti

Modul Kiparstvo Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku poziva Vas na predavanje pod naslovom

 

Vukovart – luka umjetnosti 

 

koje će održati

Krešimir Herceg

 

u srijedu, 11. prosinac 2019. godine u 18.00 sati, zgrada Kiparstva, Akademija za umjetnost i kulturu

 

O predavanju:

Vukovart predstavlja novi koncept u kulturnoj ponudi grada Vukovara. Promovira Vukovar kao mjesto koje prihvaća sve umjetnike, odnosno stvaratelje novih vrijednosti. Projektom je cilj postaviti Vukovar na svjetsku kartu suvremene umjetnosti. Također, ovim konceptom se mijenja vizualni identitet grada i čini ga ljepšim mjestom za život, ali i na način da oslikana područja predstavljaju i atrakciju za sve brojinije turiste koji dolaze kao Galerija na otvorenom. Vukovar, luka na Dunavu, postaje luka umjetnosti. (www.vukovart.com)

 

O predavaču:

Krešimir Herceg je rođen u Slavonskom Brodu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer marketing. Nakon povratka u Slavonski Brod počinje raditi na projektima kulture i turizma. Tvorac je inovativnog cikloturističkog proizvoda Bicikademija. A voditelj je marketinga i suorganizator jednog od najvećih Street Art festivala u regiji – Vukovart.

Podijeli...