/ Psihološko savjetovalište

Psihološko savjetovalište djeluje s ciljem pomoći i podrške studentima i djelatnicima Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Glavne aktivnosti usmjerene su na individualno savjetovanje, organizaciju radionica te održavanje predavanja različitih edukativnih sadržaja.

S obzirom na doživljene teškoće, zainteresirani se mogu obratiti za pomoć vezanu uz vlastiti osobni i profesionalni razvoj. Neki od najčešćih razloga potrebe za pomoći su primjerice nezadovoljstvo samima sobom, poteškoće vezane uz izvršavanje akademskih obaveza (neefikasno učenje, nedostatak koncentracije, niska razina ili nemogućnost motivacije, ispitna anksioznost i slično), teškoće u komunikaciji i socijalnim odnosima.

Individualnim pristupom uz osiguranje povjerenja i zaštite podataka zajednički se nastoji osvijestiti uzrok, način djelovanja problema, ali i pomoći pojedincu u postavljanju cilja i smjera djelovanja prilikom suočavanja s istim.

Zajednički se dogovara smjer rada te utvrđuje okvirni broj susreta. U slučaju ozbiljnijih poteškoća, korisnici savjetovališta mogu se uputiti i drugim stručnjacima.

S ciljem efikasnijeg pristupa i dogovora inicijalnog razgovora, zainteresirani se mogu prijaviti mailom (kontakt: psihološko.savjetovalište@aukos.hr) ili navratiti u ured savjetovališta kabinet 20 na 1. katu Odsjeka za glazbenu umjetnost, utorkom od 12 do 13 sati.