Rođendan umjetnosti (17. siječnja): Na središnjoj svečanosti u Zagrebu sudjelovao je i Odsjek za instrumentalne studije i kompoziciju s teorijom glazbe

Posted on Posted in instrumentalne_obavijesti, Obavijesti

Rođendan umjetnosti obilježava se od 1963., kada je francuski umjetnik Robert Filliou 17. siječnja proglasio milijuntim rođendanom umjetnosti, a zagrebačke umjetničke akademije za taj dan pripremaju raznovrstan program namijenjen svim uzrastima kojim će pružiti uvid u posebnosti visokog umjetničkog obrazovanja.

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu, kao domaćin događanja, predstavila se nastupima različitih komornih sastava i ansambala s djelima od baroka do najnovijih skladbi studenata kompozicije, javnim satovima te otvorenim probama Duhačkog orkestra te Gudačkog komornog orkestra Akademije, a organizatori su uključili i druge akademije u obilježavanje 60. rođendana umjetnosti. Kao gosti nastupili su i studenti Muzičke akademije u Puli, Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu kao i studenti našega Odsjeka za instrumentalne studije i kompoziciju s teorijom glazbe Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku:

Martina Kuterovac (studentica IV. godine prijediplomskog sveučilišnog studija Klavir) pod mentorstvom izv. prof. art. Konstantina Krasnitskoga.

Gitarski kvartet Akademije za umjetnost i kulturu: Vanesa Iličić (studentica III. godine prijediplomskog sveučilišnog studija Žičani instrumenti, smjer Gitara), Marija Bilić, Borna Valentić i Nikolina Medvedović (studenti I. i II. godine diplomskog sveučilišnog studija Gitarska pedagogija) pod mentorstvom Xhevdeta Sahatxhije, umj. savjetnika.

 

Podijeli...