AUK, "Savršen život", foto: JU KSC Bugojno

„Savršen život“ oduševio publiku i osvojio nagradu u Bugojnu

Posted on Posted in Kazaliste_obavijesti

Ispitna predstava iz lutkarske režije Sare Lustig „Savršen život“ osvojila je na 12. lutkarskom bijenalu u Bugojnu nagradu za cjelovit lutkarski izraz

Iako je bila van konkurencije, predstava „Savršen život“ naknadno je odlukom stručnog žirija ubačena u konkurenciju te je osvojila NAGRADU ZA CJELOVIT LUTKARSKI IZRAZ.

Predstava „Savršen život“ ispitna je produkcija studentice lutkarske režije Sare Lustig, nastala pod mentorstvom izv. prof. Tamare Kučinović.

U predstavi su igrali studenti MA animacije Laura Kolesarić, Matko Trnačić, Mateja Tustanovski, Luka Selman, Gabriela Redžić i Toni Leaković (koji je ujedno i član stručnog žirija, no izuzeo se iz odlučivanja).

Nagrada je samo logična posljedica odličnih reakcija publike te na okruglom stolu. Između ostalih, članica organizacijskog odbora i redakcije biltena Senada Milanović rekla je: „Kad pomislim da smo vidjeli sve što se može vidjeti s osječke akademije, oni nas iznova iznenade nečim novim, svježim i aktualnim“.

Ekipa predstave je, ujedno, zamoljena da predstavu odigra još jednom, kako bi je mogli vidjeti i viši razredi gimnazija.

Veliki uspjeh predstave rezultat je odlične sinergije studenata i profesora na Kazališnom odsjeku Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Podijeli...