Snimanje i obrada digitalne fotografije

Posted on Posted in Razno

Polaznici će usvojiti likovna i tehnička znanja i vještine u izradi fotografije.

Nova stečena znanja polaznici će moći primijeniti u profesionalnim poslovima koja zahtijevaju vizualno oblikovanje i upotrebu fotografije,  te u osobnom likovnom izražavanju.

Polaznici će biti upoznati s definiranjem osnovnih pojmova fotografije, osnovama rada s fotoaparatom, osnovama rada s rasvjetnim tijelima, osnovama u pripremi fotografije za tisak ili neki drugi medij, vrstama fotografije i osnovama povijesti fotografije, s posebnim fokusom na recentnu fotografsku produkciju. Polaznici će usvojiti znanja u radu s računalnim programom Adobe Photoshopom u obradi digitalne fotografije (retuširati fotografije, izrađivati montaže, aplicirati razne efekte na fotografiju, uređivati tekst, izvoditi korekciju boja i tonova digitalne fotografije, upotrebljavati filtere). Polaznici će biti upoznati s osnovnim tehničkim zakonitostima fotoaparata i prateće fotografske opreme (usvajanje, razumijevanje i korištenje ekspozicije, blende i ISO,  korištenje blic svjetla, razumijevanje WB i temperature svjetla, rad s foto objektivima i rasvjetnim tijelima, iskustvo studijskog fotografiranja objekata, te razumijevanje kompozicije i kompozicijskih međuodnosa u fotografiji). Polaznici će usvojiti različite metode i pristupe u razvijanju ideje prema osobnim sklonostima kroz primjenu usvojenih likovnih, kompozicijskih i konceptualnih načela u fotografiji.

Po završetku programa polaznici će biti upućeni u izradu profesionalnog portfolija, te će svoj rad predstaviti na jednodnevnoj izložbi u prostorima akademije, otvorenoj za javnost. Ova mogućnost pružit će svim polaznicima priliku za vrjednovanje usvojene vještine u radu s fotografskim medijem, kao i uvid u razvijanje osobnog likovnog izričaja.

Podijeli...