Svečano proglašeni novi članovi HAZU-a: Dekanica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Helena Sablić Tomić postala druga akademkinja u povijesti grada Osijeka

Posted on Posted in Obavijesti

Dekanica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Helena Sablić Tomić na održanoj Izbornoj skupštini Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u svibnju 2024. izabrana je za redovitu članicu u Razredu za književnost i tako je postala druga akademkinja u povijesti grada Osijeka.

U Knjižnici HAZU-a 20. lipnja 2024. održana je svečanost na kojoj su proglašeni novi članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
Kao priznata književnica i esejistica, kao književna znanstvenica i kritičarka u svim medijima, kao urednica u časopisima i kao osoba u samome vrhu na kulturnoj sceni u Osijeku akademkinja Helena Sablić Tomić donijet će u Razred za književnost nove ideje i doprinijeti kako ugledu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti tako i Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u širem europskom kontekstu.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/svecano-proglaseni-novi-clanovi-hazu-a-hrvatska-dobila-17-novih-akademika-foto-20240620

Podijeli...