Svjetski kongres InSEA-e u Canakkale-u u Turskoj

Posted on Posted in Centar za kulturnu baštinu aktivnosti

Svake 4 godine u nekoj od država svijeta održava se svjetski međunarodni kongres InSEA-e (International Society of Education through Art). Ove godine održan je u Turskoj od 4. do 8. rujna 2023. u gradu Canakkale koji ima bogatu kulturnu povijest i predstavlja mjesto susreta različitih kultura.

Mjesto s bogatom poviješću poput Çanakkalea, s ostacima starogrčke, armenske, bizantske, grčke pravoslavne, židovske, muslimanske, turske i osmanske kulture u zemlji koja geografski, kulturno i simbolički stoji između Europe i Azije, bilo je idealno mjesto za bavljenje konceptima promjena u umjetničkom obrazovanju 21. stoljeća. Kongresna tema Fault Lines proizašla je iz metafore linija rasjeda koje prolaze kroz ovo područje.

Izlaganje na temu Cultural Literacy: Key to Understanding the True Potential of Visual Culture Education održala je doc. dr. sc. Lana Skender. Osim zanimljivih izlaganja i radionica sudionici su imali priliku posjetiti arheološki Muzej Troje i na izvornom lokalitetu se upoznati s pričom o nastanku civilizacije u Maloj Aziji.

 

Podijeli...