Uvod u crtanje portreta

Posted on Posted in Cjeloživotno obavijesti

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizira prvi upisni rok programa cjeloživotnog učenja Uvod u crtanje portreta u akademskoj godini 2022./2023. namijenjenoga svim zainteresiranim osobama.

O PROGRAMU:

Crtanje portreta je jedna od osnovnih crtaćih vještina koje se testiraju na prijemnim ispitima likovnih smjerova umjetničkih akademija, stoga postoji velika potražnja za programima ovog sadržaja. Osim budućih studenata formalnih programa, tu su i umjetnici amateri koji žele učiti osnove ili usavršavati svoje crtaće vještine u segmentu portreta. Na tržištu postoji i veliki broj samoukih „dizajnera“,  koji su bave nekom računalnom formom ilustracije koji obuhvaća i ljudsku anatomiju, a  nisu nikada imali priliku dobiti formalno likovno obrazovanje  te je ovaj program namijenjen i njima. Postoji i veliki broj likovnih pedagoga na predškolskoj ili školskoj razini koji kroz svoje školovanje nisu dobili dovoljno predznanja iz ovog područja, a željeli bi moći raditi s djecom na analizi anatomije lica i izražajnosti kroz facijalnu ekspresiju. Potom je tu i segment lutkarskih kazališta i njihovih lutkarskih tehnologa kojima je portret baza za dizajniranje lutkarskih glava. Osim toga, ovakvi programi cjeloživotnog obrazovanja mjesto su gdje se razbija predrasuda da je crtanje isključivo stvar talenta, nego je za isto potrebno savladavanje određenih tehnika i tehnologija, organizacije rada i procesa.  Vještina i umijeće crtanja portreta  može se osmišljenim programom savladati i usavršavati. Upravo je iz tog razloga Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, odnosno njezin Odsjek za vizualnu i medijsku umjetnost, najkvalificiraniji u regiji za provođenje  ovakvog  programa cjeloživotnog obrazovanja.

TRAJANJE:

Program traje 15 sati.

UVJETI ZA UPIS

Budući da je program namijenjen umjetničkim amaterima kao i profesionalnim umjetnicima te se očekuje da će program pohađati osobe koji su iz osobnih razloga zainteresirani, AUK neće određivati stručne preduvjete za upis polaznika.

ISHODI:

Po završetku programa Uvod u crtanje portreta polaznici će moći:

  • raspoznavati i primjenjivati različite karakteristike pojedinog odabranog crtaćeg medija za izradu  portreta
  • izraziti osnovne anatomske odnose
  • crtati po promatranju
  • izraditi vlastitu mapu likovnih radova

 

Prijave i upisi za prvi ciklus u 2022./2023. počinju 1. veljače 2023. Svi zainteresirani pristupnici mogu se prijaviti putem mail adrese voditeljice Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražene Stanković drazena.stankovic@aukos.hr ili na broj mobitela +385 99 312 6192.

Nastava se organizira na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku prema rasporedu sati nastave i dogovoru s voditeljem Programa.

Cijena Programa iznosi  159,00 eura (1.200,00kn). U cijenu izobrazbe uključeno je i izdavanje potvrde o završenom Programu.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju je voditeljica Ureda za poslove organizacije studija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Dražena Stanković (drazena.stankovic@aukos.hr ili +385 99 312 6192)

Podijeli...