/ Volontiranje

BITI VOLONTER AKADEMIJE

Dragi naši studenti,

Akademija kao poticajno i kreativno mjesto studiranja bogata je raznim projektima koji se održavaju tijekom čitave godine, a čiji ste vi ne samo sudionici, već i u velikoj mjeri oblikovatelji samih programa i njihovi izvršitelji. Sva vaša energija, vaš trud i entuzijazam čine projekte Akademije prepoznatljivima, vidljivima i svake godine sve većima.

Ova suradnja na brojnim i raznovrsnim događanjima Akademije zaslužila je da bude podignuta na nešto veći stupanj, stoga smo odlučili stvoriti bazu volontera Akademije kako bismo Vas sve koji ste angažirani na našim zajedničkim projektima, ili ste to bili ili ćete tek postati, potaknuli i na daljnju suradnju koja će, nadamo se, postati nakon ovoga još bogatija.

Vaše mogućnosti i vještine, kao i angažman i timski rad, koji su već toliko puta dokazani, pokušat ćemo na ovaj način dodatno osnažiti, a sve kako bi Vaš trud mogli i vrednovati.

Upravo zato Vas pozivamo da se prijavite u bazu volontera Akademije na način da nam se javite putem e-maila s Vašim imenom i prezimenom, smjerom i godinom studija te kontakt telefonom i e-mailom na adresu antoniosabic1@gmail.com.

Srdačno Vas pozdravljamo,

i radujemo se našoj daljnjoj još jačoj suradnji!

 

 

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku kao sastavnica osječkog Sveučilišta zasigurno se može pohvaliti s velikim, ako ne i najvećim, brojem studenata – volontera.

Naši studenti tradicionalno i redovito, već dugi niz godina, volontiraju na projektima Akademije kao što su Glazbos – Glazbene božićne svečanosti ili na Međunarodnom festivalu kazališnih akademija Dioniz, i to kroz tehničku i logističku podršku, kao i kroz pomoć pri samoj pripremi i organizaciji tih događaja, fotografiranju, promotivnim aktivnostima…

Isto tako, za istaknuti je kako su u zadnje vrijeme studenti volontirali u projektima kao što su donatorski sajam knjiga - Knjiga za 5!, zatim i na Adventu kreativnosti u organizaciji Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Festival mladog teatra, Umjetnost i žena, Intermezzo, Dani Julija Knifera, Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski, Intervox, Lutkokaz – samo su od nekih projekata Akademije na kojima studenti kroz volonterski doprinos (tehnička podrška, fotografiranje, angažman na društvenim mrežama, promotivne aktivnosti…) sudjeluju u njihovoj realizaciji.

Kroz tehničku, administrativnu i organizacijsku pripremu studenti su svoj doprinos dali i u održavanju 4. Međunarodnog znanstvenog skupa Europski realiteti, kao i na 1. Međunarodnoj konferenciji osoba s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju, ali i na međunarodnoj stručnoj IT konferenciji – KulenDayz.

Studenti su također volonterski sudjelovali i na repozitoriju Akademije kroz unos diplomskih radova, kao i na smotri Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Dan otvorenih vrata događaj je koji Akademija svake godine, uz sudjelovanje studenata kroz razne aspekte, održava kako bi se približila i sa svojim načinom rada upoznala sve zainteresirane studente, ali isto tako je namijenjen i zainteresiranim građanima koji tom prigodom imaju priliku upoznati pobliže sve Odsjeke Akademije.

 

 

Zakon_o_volonterstvu