Festival mladog teatra 2022.

Posted on Posted in Kazaliste_obavijesti

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, Općina Bale i Mon Perin d.d. pozivaju vas na svečanost otvorenja Festivala mladog teatra 25. rujna 2022.

Festival mladog teatra
Young Theater Festival
2022.

Tema festivala:
Čarolija putovanja, ljubavi i vina

Program Svečanog otvorenja:

Turistička zajednica Općine Bale, 19:00 sati
Otvorenje izložbe Mjesta koja ne postoje autorice Josipe Heinzelman, nagrađivane studentice završne godine studija na Odsjeku za vizualnu i medijsku umjetnost AUKOS-a

Trg ispred dvorca Bembo, 19:30 sati
Praizvedba kazališne predstave Kartografija ljubavi Mateja Opolcera
Redatelj: Robert Raponja;
Glumci: Antonia Mrkonjić i Nikola Radoš;
Saksofonist: Tin Ringsmuth;
Vizualni identitet Lorna Kalazić Jelić,
Producentica:Iris Tomić

Revija vina – susret vinara iz Slavonije i Istre.
Na reviji će svoja vina izlagati:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Veleučilište u Požegi,
Vinarija Siber iz Slavonije te
Vinarija Dobravac i Vinarija San Tommaso iz Istre

U ime organizatora:
umjetnička voditeljica Festivala
doc. art. Katica Šubarić

_MP-festival-mladog-teatra-2022_e-pozivnica

_MP-festival-mladog-teatra-2022_brosura_HR

_MP-festival-mladog-teatra-2022_brosura_EN

 

Festival mladog teatra  realiziran je u periodu 25. – 29. rujna 2022. u nastavnoj bazi AUKOS-a u Balama.  Ovo je bilo IV. izdanje Festivala mladog teatra u organizaciji Akademije, a osim AUKOS-a predstavile su se i druge sastavnice našeg Sveučilišta – Agro-biotehnički fakultet u Osijeku i Veleučilište u Požegi.

U pet dana festivala odigrane su tri predstave akademija iz Freiburga, Osijeka i Cluja, upriličena je izložba Mjesta koja ne postoje naše nagrađivane studentice Josipe Henizelman (Odsjek za vizualne i medijske umjetnosti), a studenti glume svakodnevno su pohađali radionice: Suzuki training (Lion Koch, Freiburger Schauspielschule), From exaggerations to non-acting (Andras Hathazi, Faculty of Theatre and Film of Babes-Bolyai Univ.), Impro workshop (Željka Flegar, FOOZOS) i Genesis of the Imagery (Oleksandr Tokarchuk, School of Imagery).

Profesorice Daniela Čačić i Lidija Šoher (PTFOS) održale su nutricionističku radionicu Wine? Why not? za studente vinarstva iz Lyona, a sommeliere Zoran Vorkapić održao je someljersku radionicu za profesore i goste festivala.

Profesorica Nives Tomašević bila je voditeljica programa Čitajmo zajedno te je odabrala i predstavila hrvatske autore i pjesnike čija smo djela javno čitali u prekrasnom baljanskom parku i dvorcu Bembo, dok je nagrađivana novinarka Mirjana Rakić održala nekoliko zanimljivih predavanja o svom bogatom iskustvu novinarke Vanjskopolitičke redakcije HRT-a  i brojnim intervjuima i reportažama koje je snimila u gotovo svim krajevima svijeta.

U sklopu festivala održane su i radionice za osobe treće dobi – Izrada prstnih lutaka (Kata Kisco-Paloscay,  Faculty of Theatre and Film of Babes-Bolyai Univ.) te radionica Moje vrijeme – moje vrijednosti psihologinje Ane Kurtović. Za najmlađe osnovnoškolce prof. Breza Žižović održala je likovnu radionicu.

Podijeli...