Category: General Umjetnička rezidencija 𝗚𝗛𝗔𝗦𝗦𝗔𝗡 𝗔𝗕𝗨𝗟𝗔𝗕𝗔𝗡 (11.9. do 9.10.2023)

Posted on
Umjetnička rezidencija 𝗚𝗛𝗔𝗦𝗦𝗔𝗡 𝗔𝗕𝗨𝗟𝗔𝗕𝗔𝗡 (11.9. do 9.10.2023)

11/09/2023

od 11.9. do 9.10.2023. na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, Odsjeku za vizualnu i medijsku umjetnost, u zgradi Kiparstva održava se umjetnička rezidencija na kojoj sudjeluje jordanski slikar, likovni terapeut, kritičar i pjesnik Ghassan Abulaban, predavač s Fakulteta za umjetnost i dizajn Sveučilišta u Jordanu u Ammanu.
  • otvorena vrata rezidencije bit će u ponedjeljak, 18.9.2023. od 9 do 12 sati u zgradi Kiparstva.
  • predavanje o dosadašnjim radovima Ghassan Abulaban održati će 22.9.2023. u 18 sati u predavaonici u zgradi Odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost.
𝗚𝗵𝗮𝘀𝘀𝗮𝗻 𝗔𝗯𝘂𝗹𝗮𝗯𝗮𝗻 izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama u Jordanu, SAD-u, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtu, Egiptu, Siriji i Bangladešu, a slike mu se nalaze u privatnim zbirkama u SAD-u, Francuskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Italiji, Monaku, Egiptu, Litvi, Engleskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru, Siriji i Jordanu.
𝗚𝗵𝗮𝘀𝘀𝗮𝗻 𝗔𝗯𝘂𝗹𝗮𝗯𝗮𝗻 kaže da se njegova umjetnost bavi osobnim istraživanjem subjekta,
osjećanjem suosjećanja prema subjektu i željom da uspostavi odnos sa subjektom. Nadalje, kaže
da su njegove slike senzacionalna prisjećanja slojevitih sjećanja; organski se razvijaju iz osjećaja i životnih svakodnevnih pogleda. One su dijalog između površine i ruke, podvrgavanje i kontrola, davanje i uzimanje.

View full calendar