Promjena datuma održavanja konferencije Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024

Posted on Posted in Znanost / istraživanja / centri

Obavještavamo Vas o promjeni datuma održavanja konferencije Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024Novi datumi održavanja su 16., 18. i 19. travnja 2024.

Srijeda, 17. travnja 2024., koja je bila predviđena za održavanje drugog dana konferencije, proglašena je neradnim danom zbog održavanja Izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Zbog toga smo bili primorani pomaknuti program održavanja konferencije.

Podsjećamo, konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024 koju organizira Sveučilište u Zagrebu Sveučilišni računski centar (Srce) u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu održava se na dvije lokacije: 16. travnja u prostorima Srca u Ulici Josipa Marohnića 5, te 18. i 19. travnja na adresi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, u Ulici Radoslava Cimermana 88.

Konferencija je bogata programom i različitim aktivnostima koje bi Vam mogle biti zanimljive, te Vas pozivamo da se prijavite i sudjelujete u programu konferencije Srce DEI 2024.

Izdvajamo pozvane predavače, glavnog ravnatelja DHMZ-a dr. sc. Ivana Güttlera koji će  održati predavanje „Hidrometeorološke usluge i servisi nove generacije: Od ranog upozorenja do klimatske neutralnosti“ te profesoricu Denise Whitelock s Otvorenog sveučilišta (UK) koja će održati predavanje pod nazivom „Artificial Intelligence in Education: Making Students Matter“.

Ističemo i panel „Istraživački podaci – kako iskoristiti njihov puni potencijal” u kojem ćemo nastojati dati odgovore na pitanja kako javno financirane istraživačke infrastrukture i podaci koje te infrastrukture generiraju mogu podržati nove prilike i koristi za društvo.

U okviru programa trećeg dana, 19. travnja 2024. godine održat će se drugi po redu nacionalni tripartitni sastanak EOSC-a s ciljem jače sinergije u implementaciji otvorene znanosti i EOSC-a u Europi.

Brojna druga događanja provjerite na ovogodišnjem programu, a prijaviti se možete na stranici Prijava DEI 2024.

S poštovanjem

Amira Zubović
Predsjednica Organizacijskog odbora konferencije Srce DEI 2024

Podijeli...