17. svibnja 2020.g.

Posted on Posted in Karantena

Studentica Josipa Henizelman, Odsjek za vizualne i medijske umjetnosti

 

 

Wild mountain thyme, traditional Scottish, Sanel Redžić, Odsjek za instrumentalne studije

 

 

Preživjeti karanetnu, studentica Matea Klarić, Odsjek za kulturu, medije i menadžment

To mi se pitanje zadnjih dana često mota po glavi. Imam osjećaj kao da sam sve čime sam se mogla baviti napravila već toliko puta da mi skoro pa i izlazi na uši. Moji dani izgledaju ovako: ustani se, ostani kod kuce. Besciljno zuji po kući, ali bitno da si kod kuće. Prošetaj psa, ne nailazi kod prijatelja na usputnu kavu, vrati se kući.

Monotonija me od početka ukidanja međugradskog kretanja izjeda. Mislila sam i nadala se kako će mi ostanak kod kuće dobro doći. Znate kako se kaže, odmor od svega. Moram priznati da i je bilo lijepo, prvih desetak dana. Već jedanaesti dan vjerno sam počela pratiti izvještaje Stožera u 14 sati na televiziji željno iščekujući ukidanje ili barem popuštanje rigoroznih preventivnih mjera. Sreća moja i naša da su građani bili odgovorni i ostali kod kuće, a samim time i ubrzali povratak slobode kretanja.

Vjerujem da nisam jedina kada kažem da sam jedva dočekala objavu kako postoji šansa da se predavanja ipak održe fizički u zgradi fakulteta. Ta me vijest izvukla iz otužne monotonije nezasluženog kućnog pritvora pa zato i sada čekam mail koji će nam objaviti termin odlaska na faks, čak i da se radi o ispitu.

 

 

Studentica Josipa Henizelman, Odsjek za vizualne i medijske umjetnosti

 

 

 

Što nakon ukidanja restrikcija, studenica Magdalena Jelečević, Odsjek za kulturu, medije i menadžment

Podijeli...