Europska komisija traži stručnjake za misiju o Novom europskom Bauhausu – rok 15.9.2023.

Posted on Posted in Znanost / istraživanja / centri

Poštovani,

obavještavamo Vas da je Europska komisija objavila poziv stručnjacima za pridruživanje u Odbor za misiju u svrhu uspostave potencijalne buduće misije o Novom europskom Bauhausu.

Prijave su otvorene do 15. rujna 2023. godine i podnose se putem online obrasca. Dokumenti vezani za prijavu, česta pitanja i informacije o radu Odbora za misiju nalaze se na internetskoj stranici: Register of Commission Expert Groups and Other Similar Entities (rubrika Additional information).

Glavni zadatak ovog odbora bit će davanje smjernica Komisiji u vezi dizajna predložene misije, definiranja njezinih ciljeva, određivanja relevantnih pokazatelja i postavljanje odgovarajućih rokova. Odbor za misiju sastojat će se od 15 stručnjaka iz različitih područja, kao što su poslovanje, javna uprava, znanost, istraživanje i inovacije, kultura.

Novi europski Bauhaus (NEB) pokrenut je 2021. kao ekološki, gospodarski i kulturni projekt koji će dovesti do zajedničkog osmišljavanja atraktivnijih, održivijih i uključivijih načina suživota. Više o inicijativi Novog europskog Bauhausa možete pročitati ovdje. Više o misijama EU-a možete pročitati na stranici: EU Missions in Horizon Europe.

 

S poštovanjem,

Sandra Begonja

Podijeli...