/ Humanitarne akcije

 BOŽIĆNO DARIVANJE AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU

Predbožićno vrijeme koje nam je stiglo idealno je vrijeme za organiziranje darivanja. Studentski zbor Akademije za umjetnost i kulturu, ove je godine odlučio organizirati Božićno darivanje Akademije za umjetnost i kulturu kako bi se prikupile potrepštine za obitelj Berkić, koja se nalazi u težoj imovinskoj situaciji. Tročlana obitelj Berkić živi u skromnom domu u Čepinu.

Svi koji žele sudjelovati u akciji su dobrodošli, a potrepštine će se prikupljati u prostorima knjižnice na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment u razdoblju od 01. prosinca do 18. prosinca nakon čega će donacije biti osobno uručene obitelji povodom Božića. Radno vrijeme knjižnice je od 9:00 h do 17:00 h.

Obitelji su od potrepština najpotrebniji hrana, higijena i odjeća. Što se tiče hrane, treba računati na to da bi im mogla što duže stajati, odnosno da nije brzo kvarljiva (najbolje konzervirana hrana) i da to budu neke osnovne stvari kao što su ulje, šećer, brašno, riža, itd. Slatkiši isto nisu na odmet. Od higijene bi dobro došle stvari poput vlažnih maramica, gelova za tuširanje, higijenskih uložaka i sl. Što se tiče odjeće, djevojčica obitelji ima 11 godina.  Još od nekih potrebnih stvari su štednjak za kuhanje, posteljina, zavjese, jastuci i jorgani pa ako imate viška, javite se.

Za više informacija možete se obratiti Emi Lutring, zamjenici predsjednika Studentskog zbora Akademije, na mail emma.ltrng@gmail.com i/ili putem Facebooka te na broj mobitela 0998371133. Ako želite sudjelovati u darivanju, a niste u mogućnosti osobno doći na Akademiju za umjetnost i kulturu, također se javite Emi Lutring pa ćete dogovoriti primopredaju.

Hvala svima koji se na bilo koji način uključe u ovo darivanje. Iako se vama možda čini kao sitnica, obitelji Berkić će itekako značiti!

 

 

 

 

 

 

 

 

GLAZBOS - humanitarni karatker glazbenih božićnih svečanosti 

 

 

Donatorski sajam - Knjiga za 5

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku u mjesecu knjige organizira se prigodni donatorski sajam knjige naslovljen KNJIGA ZA 5! Sajam se redovito odrzava u studenom na Trgu Sv. Trojstva, i za cilj ima podizanje studentskog standarda, veću dostupnost sveučilišne literature Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i drugih sastavnica, kao i upoznavanje šire lokalne zajednice s nakladničkim projektima Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. U okviru akcije studenti i zainteresirani građani po simboličnoj cijeni od 5 kn mogu kupiti izdanja Akademije i/ili donirati knjige iz svoje osobne biblioteke.

https://www.glas-slavonije.hr/416327/25/Projekt-Knjiga-za-5-okupio-brojne-studente-ucenike-i-ostale-gradjane

 

Kostimi za moto mrazove i moto zekane

Studenti Odsjeka za Kreativne tehnologije: Dražen Matijašević, Iskra Jovanović-Glavaš, Mario Tomašević, Marija Pletikosić, Ivana Pjevac, Joana Tarbuk, Jelena Vučković, Tončica Knez pod mentorstvom doc. art. Zdenke Lacina su u suradnji s Moto klubom Osijek ostvarili humanitarni projekt Izrade kostima za Moto mrazove i Moto zeke.

Moto klub Osijek svake godine uveseljava djecu za Božić i Uskrs u kostimima, te im je uvelike bila pomoć oko osmišljavanja i izrade novog ruha.

Više o akciji pročitajte u Glasu Slavonije

http://www.glas-slavonije.hr/359151/3/Mjesecima-rade-nove-kostime-za-Moto-zekane

 

 

Promotivni film za potrebe promocije i prikupljanja sredstava za pedijatriju KBC-a

Studenti Odsjeka za kulturu, medije i menadžment snimili su promo film za potrebe promocije i prikupljanje sredstava za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek. Promotivni film je bio prikazan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u Noći kazališta, koja je bila posvećena humanitarnoj akciji „CroMSIC daje osmijeh djeci“. Novčana su se sredstva prikupljala za obnovu Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek.