Umjetnička akademija u Osijeku jučer je, u srijedu, 18. 10., otvorila svoja vrata za sve zainteresirane građane povodom Dana otvorenih vrata. Cjelodnevni program ovog Dana pod vodstvom prodekanice za nastavu i studente, izv. prof. art. dr. sc. Antoanete Radočaj – Jerković, bio je iznimno bogat te su se javnosti predstavili studiji na preddiplomskoj i diplomskoj razini, kao i specijalistički poslijediplomski studiji i programi cjeloživotnog učenja.

Javnost se mogla pobliže upoznati i s umjetničkim, ali i znanstvenim projektima studenata i profesora Akademije. Svih pet odsjeka – odsjek za glazbenu umjetnost, odsjek za kazališnu umjetnost, odsjek za likovnu umjetnost, odsjek za novu glazbu i odsjek za primijenjenu umjetnost kroz svoj su program predstavili sve svoje posebnosti. Također, knjižnica Akademije je bila otvorena za razgledavanje i uvid u bogatu građu časopisa, rukopisa, radova… Poslijediplomski sveučilišni studij sa svoja četiri smjera (Muzikoterapija, Dramaterapija, Art terapija i Terapija pokretom i plesom) ovom je prilikom isto tako predstavljen, a otvoren je i rok za podnošenje prijava na ovaj studij.

Dan otvorenih vrata na Akademiju je privukao iznimno velik broj posjetitelja, njih gotovo 300, u prvom redu zasigurno buduće studente Akademije, ali i ostale građane pa i vrtićku djecu, učenike osnovnih i srednjih škola koji su isto tako sigurno mogli biti zadovoljni onim što su imali prilike vidjeti i čuti na Umjetničkoj akademiji koja je ovim Danom otvorenih vrata još više zaživjela.

      


<< Nazad