Otvorenje izložbe studenata Umjetničke akademije u Osijeku, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i studenata Fakulteta za glazbu i vizualne umjetnosti, Sveučilišta u Pečuhu u Mađarskoj.

 

Otvorenje izložbe biti će 12.4.2018. godine u galeriji Nador (Széchenyi tér 15) u Pečuhu, u Mađarskoj u 17 sati.

 

Izložba će predstaviti selekciju radova nastalih na Međunarodnoj studentskoj kiparskoj radionici u drvu „Jarčevac“ koja se uspješno realizira od 2009. godine u istimenoj šumi, kod mjesta Petrijevci, u blizini Valpova. Radionica se tijekom godina razvila u respektabilnu manifestaciju na kojoj uz studente odsjeka za likovnu kulturu UAOS-a sudjeluju i gosti s likovnih akademija iz regije i inozemstva. Studenti radom u zahtjevnom materijalu kao što je drvo, nakon iskustva ovakve radionice, stječu samopouzdanje i neophodnu hrabrost za kasnije izazove i eksperimente s bilo kojim kiparskim materijalom te dodatno definiraju svoje likovne estetike i umjetničke koncepte stječući neophodna znanja o drvu, alatima za njegovu obradu, konzerviranju i zaštiti ovog materijala.

 

 

 

Popis izlagača:

Klaudio Kračun, Tina Banjan, Kristian Mezei, Martina Kovačević, Vinko Vidmar, Josipa Stojanović, Gergely Juhazs, Eszter Kovacz, Tamara Sekulić, Balasz Sarkany, Tamas Csizek, Viktorija Križanović, Marko Babić i Jernej Maučec

 


<< Nazad