Međunarodna studentska kiparska radionica "Jarčevac" i ove godine uspješno je organizirana u suradnji s Hrvatskim šumama i Studentskim zborom. Početak radionice je 22. listopada i trajati će do 28. listopada 2018. godine.

Deseta po redu, međunarodna kiparska radionica održat će se u šumi Jarčevac kod mjesta Petrijevci, u blizini Valpova. Tijekom ovih godina radionica se razvila u respektabilnu manifestaciju, a ove godine će sudjelovati studenti diplomskih i preddiplomskih studija likovnog odsjeka Akademije za umjetnost i kulturu; Stella Kovačević, Klara König, Mihaela Podboj, Marija Josipović, Mislav Tadić i student Akademije umetnosti  Novi Sad, Jovan Ranković.

Voditeljica ovogodišnje radionice je umjetnička suradnica Margareta Lekić i asistentica voditeljice Josipa Stojanović. Studenti će u ovih tjedan dana realizirati radove u zahtjevnom materijalu kao što je drvo te će kroz njega definirati svoje likovne i umjetničke koncepte te će steći nova znanja o materijalu, alatima za njegovu obradu i zaštitu. Nakon radionice prezentacija radova održati će se u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku u prostoru Art kluba. Radionica je otvorenog tipa te se očekuju posjeti od lokalne zajednice i ostalih zainteresiranih.


<< Nazad