Srdačno Vas pozivamo Vas na 14. koncert sezone 2017/18

 

Večer ruske romanse

Alexei Tanovitski, bas
Konstanin Krasnitsky, glasovir
stihove govori: Domagoj Mrkonjić

 

program: P. I. Čajkovski, N. A. Rimski-Korsakow, S. Rahmanjinov, M. P. Musorgski

 

srijeda, 11.04.2018.

u 19:30 sati

 

Muzej Slavonije / Atrij Glavne straže

Tvrđe / Trg sv. Trojstva 2

 

Radujemo se vašem dolasku!

Srdačno Vas pozivamo Vas na 15. koncert sezone 2017/18

 

Gudački oktet

Oberton, Salzburg
Umjetničko vodstvo Edo Mičić

program: J. Haydan, D. Šostaković, J. Raff

 

IZNIMNO

ponedjeljak, 23.04.2018.

u 19:30 sati

 

Crkva sv. Križa (sv. Antuna)

Tvrđe / Trg Vatroslava Lisinskog 3

 

Radujemo se vašem dolasku!

Operni ansambl Umjetničke akademije u Osijeku ostvario je iznimno uspješnu turneju s koncertnim izvođenjem čuvene opere La Boheme, skladatelja Giacoma Puccinija u Beogradu, Pečuhu i Osijeku. 

Umjetnički voditelj ansambla,  dr. Berislav Jerković okupio je izuzetnu postavu domaćih i inozemnih opernih umjetnika i pripremio jedinstveno koncertno izvođenje ovog omiljenog naslova.

Stalnim članovima opernog ansambla iz Osijeka od kojih posebno valja istaknuti baritone Vlahu Ljutića i Berislava Jerkovića, priključili su se i inozemni gosti iz Srbije, članica novosadske opere sopranistica Senka Soldatović, kao Mimi te iz Sjedinjenih Američkih Država, solist Manhattan Opera Studia, tenor Jonathan Price kao Rodolfo.  

Ansambl je prvu izvedbu imao u petak 23. ožujka 2018. godine na Umjetničkoj akademiji, zatim su slijedile izvedbe u koncertnoj dvorani Gvarnerius Centra lepih umetnostipoznatog violiniste Jovana Kolundžije, 24. ožujka u Beogradu dok je posljednja izvedba ove kratke, ali vrlo intenzivne turneje održana 25. ožujka u koncertnoj dvorani Franz Liszt na Akademiji za glazbenu i vizualnu umjetnost, Sveučilišta u Pečuhu. Izvedbe su oduševljenjem i ovacijama popraćene od strane publike koja je do posljednjih mjesta ispunila koncertne dvorane u kojima je ansambl nastupio.  

U izvedbi su sudjelovali: Senka Soldatović kao Mimi, Anja Papa u ulozi Musette, Jonathan Price kao Rodolfo, Vlaho Ljutić kao Marcello, Berislav Jerković kao Schaunard, Blaž Galojlić u ulozi Colline i Milan Perišić kao Alcindoro. Ansambl je operu izveo uz klavirsku pratnju sjajnog osječkog pijaniste Ante Blaževića. 

Operni ansambl Umjetničke akademije u Osijeku, kao jedan od ansambala sveučilišnog studija Pjevanja na Umjetničkoj akademiji, ponovno je potvrdio da osim što je usmjeren nakontinuirano generiranje novih glazbenih ideja i afirmaciju mladi operni h umjetnika sve više djeluje kao međunarodno mjesto susreta različitih generacija opernih umjetnika okupljenih oko zajedničke ideje stvaranjavisokoprofesionalnih glazbenih izvedbi.  S obzirom na broj naslova koji im se trenutno nalaze na repertoaru, Operni ansambl UAOS nametnuo se kao značajan umjetnički entitet  koji svakim svojim novi projektom ukazuje kako za operu ugradu i regiji postoji interes. Entuzijazam i lakoća kojom nastaju produkcije Opernog ansambla, kvaliteta stalnog dijela ansambla i gostiju te atraktivnost naslova na repertoaru daju nam za pravo vjerovati da će njihov rad u budućnosti biti financijski i materijalno podržan s jednakim oduševljenjem s kakvim ih podržava njihova publika.  

 

O opernom ansamblu... 

Operni ansambl UAOS je osnovan 2010. godine s ciljem javnog opernog djelovanja, a okupio je glazbene umjetnike grada Osijeka, bivše i sadašnje studente Umjetničke akademije, profesore glazbe kao i brojne goste iz zemlje i inozemstva (Srbija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Južna afrika, Sjedinjene američke države, Njemačka, Izrael ... ). Pored cjelovitih, scenskih opernih izvedbi, ansambl izvodi i koncertne nastupe opernih i operetnih djela, ali i ostale vokalne literature. Među najznačajnijim opernim naslovima valja spomenuti izvođenje opera Didona i Enej (Purcell), Nikola Šubić Zrinjski (Zajc), Gianni Schicchi (Puccini), operete Šišmiš (Strauss ml.) zatim Cosi fan tutte (Mozart), Ljubavni napitak (Donizetti) Figarov pir (Mozart) kao i brojne koncertne izvedbe. Ansambl surađuje s domaćim i inozemnim gostima kao i s institucijama: Akademijom umetnosti iz Novog Sada, Fakultetom za glazbu i vizualne umjetnosti Pečuh, Westminster Choir College, Princeton (SAD), dirigentima Simonom Peterom Dešpaljem i Balazsom Kocsarom. Do sada je Operni ansambl gostovao u Pečuhu, Sarajevu, Beogradu, Skopju, Bitoli, Splitu, Hvaru, Grožnjanu, Bujama, Umagu, Đakovu, Valpovu, nastupio je u okviru festivala komorne glazbe u  poznatoj koncertno dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu, na festivalima Hvarsko ljeto, Osječko ljeto kulture, Sarajevska zima, Skopsko leto, BitFest, Pečuh-europski grad kulture, Ljeto valpovačko, u sklopu programa Jeunesses musicales Croatia. Umjetnički ravnatelj ansambla je prof. dr. Berislav Jerković.