Posjetitelji donjogradske Župne crkve Preslavnog Imena Marijina, u srijedu, 11. svibnja 2016. godine, imali su priliku uživati u vrhunskoj izvedbi kantate Magnificat, britanskog skladatelja Johna Ruttera. Izvrsno uvježbani članovi Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije u Osijeku i solisti pod ravnanjem izv. prof. art. Antoanete Radočaj-Jerković i uz pratnju Davora Dedića, ispunili su Župnu crkvu svečanim zvukovima veselja i slavlja, baš kao što je skladatelj John Rutter i zapisao u partituri, ali i svome viđenju ovoga djela.

Dugo sam želio napisati prošireni Magnificat, no nisam bio siguran kako mu prići dok nisam pronašao ishodište u povezanosti teksta s Djevicom Marijom. U zemljama kao što su Španjolska, Meksiko i Portoriko, svečanosti koje slave Djevicu su radosne prilike za ljude da izađu na ulice i slave uz pjesmu, ples i svečane povorke. Takvi prizori uličnoga slavlja su, čini mi se, bili prisutni negdje u mojim mislima dok sam skladao, iako sam toga u potpunosti postao svjestan tek kasnije.

Kantata Magnificat Johna Ruttera izvedena je u sklopu 4. Međunarodnog festivala vokalne glazbe InterVox 2016., a brojna je publika, po završetku izvedbe, sa zadovoljstvom i oduševljenjem nagradila izvođače dugotrajnim pljeskom.


Na koncertu su nastupili:
Akademski pjevački zbor Umjetničke akademije u Osijeku
Gabrijela Škrabal, sopran
Klavirska pratnja: Davor Dedić
Dirigentica: Antoaneta Radočaj-Jerković

U utorak, 10. svibnja 2016. godine, održan je Koncert vokalnih solista muzičkih akademija iz Osijeka, Zagreba, Beograda i Pečuha. Na koncertu održanom u Atriju glavne straže Muzeja Slavonije, okupili su se vrhunski mladi pjevači, dosadašnji pobjednici natjecateljskih kategorija na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski. U sklopu programa InterVox 2016. studenti solo pjevanja Inez Adrienn Dörgö, sopran (Pečuh), Katarina Tomaš, mezzosopran (Zagreb), Filip Hozjak, tenor (Osijek) i Marko Pantelić, bariton (Beograd) izveli su bogat i umjetnički vrlo vrijedan glazbeni program koji je rezultat njihova sustavnog i predanog višegodišnjeg rada. Klavirski suradnik na koncertu je bio Ante Blažević, a posjetitelji su imali priliku uživati u vrhunskim izvedbama djela skladatelja kao što su: P. I. Čajkovski, S. Rahmaninov, W. A. Mozart, G. Donizetti, G. Puccini i dr.  

 

U ponedjeljak, 9. svibnja 2016. godine, u Galeriji likovnih umjetnosti u Osijeku, održan je udaraljkaški koncert Tomaša Ondrušeka, vrhunskog glazbenika ih Češke. Na koncertu su nastupili i studenti Odsjeka za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku, a na programu su se našla vrlo zanimljiva djela, pretežito improvizacijskog karaktera. Tako je Tomaš Ondrušek izveo Glazbene koncepte u zvuku i vremenu, koncertne etide za udaraljke solo. U drugom dijelu programa pridružili su mu se studenti Odsjeka za glazbenu umjetnost, koji su u ansamblu izveli ritmove tradicionalne zapadno-afričke glazbe, te manje tradicionalno djelo za marimbu-za jedan instrument, ali mnogo izvođača.

Koncert je održan u sklopu bogatog programa 4. Međunarodnog festivala vokalne glazbe InterVox 2016.

Vokalni solisti iz klase izv. prof. art. Berislava Jerkovića i komorni zbor Umjetničke akademije, 24. su lipnja 2015. godine nastupili na 47. Ljetu valpovačkom. Komična opera Cosi fan tutte W. A. Mozarta, na sreću i zadovoljstvo mnogobrojne publike, izvedena je u Centru kulture M.P.Katančić u Valpovu. Redatelj ove komične opere je izv. prof. art. Robert Raponja, za scenski je pokret zaslušan Vuk Ognjenović, a idejna rješenja za kostime i scenu potpisuju Zdenka Lacina i Davor Molnar. Opera je izvedena uz klavirsku pratnju Ante Blaževića.

Komorni tamburaški ansambl Umjetničke akademije. 18. prosinca 2015. godine, održao je koncert pod nazivom Tamburaški intermezzo. Ansamblom je ravnao Marko Sesar, ass., a uz tamburaše nastupila su i tri gosta: Zvonimir Glibušić, Dora Vestić i Filip Hozjak. Izvedeno je ukupno četrnaest skladbi, a nekoliko aranžmana potpisuju i studenti akademije. Brojna publika u osječkom Old Bridge Pubu nagradila je tamburaški ansambl velikim pljeskom.