Osječka muzejska glazbena srijeda

Glazbena sezona 2014/15.

Muzej Slavonije Osijek i
Umjetnička akademija u Osijeku
srdačno Vas pozivaju na koncert

 

JOSIP PAULIĆ

Bariton

 

ANTE BLAŽEVIĆ

Glasovir

 

Srijeda, 01.04.2015. u 19 sati
Muzej Slavonije / Glavna straža (atrij), Trg Svetog Trojstva 2, Osijek


Radujemo se Vašem dolasku!

Umjetnička akademija u Osijeku-Odsjek za glazbenu umjetnost u suradnji s Iranskim kulturnim centrom pri Veleposlanstvu Islamske Republike Iran predstavili su našim sugrađanima iransku kulturnu tradiciju organizacijom koncerta glazbenog sastava NEJ DAVID (Davidova frula) koji okuplja vrhunske iranske glazbenike na tradicijskim iranskim instrumentima santuru, taru, tombaku, dafu, neju i kamačeu.

Više...

Osječka muzejska glazbena srijeda
Glazbena sezona 2014/15.

Muzej Slavonije Osijek i Umjetnička akademija u Osijeku
srdačno Vas pozivaju na koncert

Trio solenza

Program: Bobić, Kovacs, Verdi, Brahm, Schumann, Debussy, de Falla, Piazzollla, Jelaska

Srijeda, 21. siječnja 2015. u 19 sati
Muzej Slavonije / Glavna straža (atrij), Trg Svetog Trojstva 2, Osijek

Radujemo se Vašem dolasku!

Bariton Boris Šili,  student diplomskog studija pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, u srijedu 10. prosinca održao je uspješan solistički recital u Kapelici Sv. Trojstva, dvorca Norman-Prandau u Valpovu. Koncert je održan u suradnji s Županijskim koncertnim ciklusom a u sklopu 8. glazbenih božićnih svečanosti Umjetničke akademije u Osijeku i povodom proslave Dana grada Valpova. 
Publika  je imala priliku čuti skladbe G. F. Handela (oratorij Mesija), R. Schumanna ( ciklus Dichterliebe), arije W.A. Mozarta (Figarov pir), P.I.Čajkovskog (Evgenij Onjegin), R. Wagnera (Tannhauser), G. Bizeta (Carmen). Klavirska pratnja je bio umjetnički suradnik Ante Blažević.
Boris Šili studira pjevanje u klasi izv. prof. mr. art. Berislava Jerkovića, a do sada je više puta nastupio na koncertima u organizaciji Umjetničke akademije u Hrvatskoj ( Prelog,Valpovo, Nova Gradiška, Beli Manastir,Požega, Đakovo, Zagreb, Karlovac) i u inozomstvu (Crna Gora-Podgorica, Kotor, Srbija-Subotica, Novi Sad). Pjevao je solističke uloge u slijedećim glazbeno-scenskim djelima: uloga Marca u operi Gianni Schicchi (G. Puccini), ulogu Sergeja i  ulogu pandura u mjuziklu „Barun Trenk“, ulogu Jošue u praizvedbi  kantate „Jerihon“.

Filip Hozjak, student pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, u ponedjeljak 1. prosinca održao je vrlo uspješan solistički koncert Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu. Koncert je održan u sklopu 12. sezone Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj. Mladi tenor, publici se predstavio zahtjevnim repertoarom koji je uključivao skladbe Giuseppea Verdia, Richarda Straussa, Franza Schuberta, Henria Duparca, Josipa Hatzea, Ivana pl. Zajca, Francesca Paola Tostia i Franza Lehára. Glasovirska pratnja je bio umjetnički suradnik Ante Blažević.

Više...