Četvrta smotra kompozicija i aranžmana studenata UAOS

 

Srijeda, 8. lipnja 2016. u 14 sati
u svečanoj dvorani UAOS

 

Zborska i tamburaška glazba

 

Izvode:
Vokalni ansambli studenata
Umjetničke akademije u Osijeku

 

Umjetnički voditelji:
Tihomir Ranogajec, asistent
Marko Sesar, asistent

Privitci
Datoteka
DOWNLOAD_THIS_FILE_SČujte i počujte 2016 - letak

Više...

Umjetnička akademija u Osijeku
Odsjek za glazbenu umjetnost
srdačno Vas poziva na
 

Koncert
TRIO AKADEMIKO

 

petak, 27. svibnja 2016. u 19:30 sati
Svečana dvorana Umjetničke akademije u Osijeku

 

Radujemo se vašem dolasku!

Posjetitelji donjogradske Župne crkve Preslavnog Imena Marijina, u srijedu, 11. svibnja 2016. godine, imali su priliku uživati u vrhunskoj izvedbi kantate Magnificat, britanskog skladatelja Johna Ruttera. Izvrsno uvježbani članovi Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije u Osijeku i solisti pod ravnanjem izv. prof. art. Antoanete Radočaj-Jerković i uz pratnju Davora Dedića, ispunili su Župnu crkvu svečanim zvukovima veselja i slavlja, baš kao što je skladatelj John Rutter i zapisao u partituri, ali i svome viđenju ovoga djela.

Dugo sam želio napisati prošireni Magnificat, no nisam bio siguran kako mu prići dok nisam pronašao ishodište u povezanosti teksta s Djevicom Marijom. U zemljama kao što su Španjolska, Meksiko i Portoriko, svečanosti koje slave Djevicu su radosne prilike za ljude da izađu na ulice i slave uz pjesmu, ples i svečane povorke. Takvi prizori uličnoga slavlja su, čini mi se, bili prisutni negdje u mojim mislima dok sam skladao, iako sam toga u potpunosti postao svjestan tek kasnije.

Kantata Magnificat Johna Ruttera izvedena je u sklopu 4. Međunarodnog festivala vokalne glazbe InterVox 2016., a brojna je publika, po završetku izvedbe, sa zadovoljstvom i oduševljenjem nagradila izvođače dugotrajnim pljeskom.


Na koncertu su nastupili:
Akademski pjevački zbor Umjetničke akademije u Osijeku
Gabrijela Škrabal, sopran
Klavirska pratnja: Davor Dedić
Dirigentica: Antoaneta Radočaj-Jerković

U utorak, 10. svibnja 2016. godine, održan je Koncert vokalnih solista muzičkih akademija iz Osijeka, Zagreba, Beograda i Pečuha. Na koncertu održanom u Atriju glavne straže Muzeja Slavonije, okupili su se vrhunski mladi pjevači, dosadašnji pobjednici natjecateljskih kategorija na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski. U sklopu programa InterVox 2016. studenti solo pjevanja Inez Adrienn Dörgö, sopran (Pečuh), Katarina Tomaš, mezzosopran (Zagreb), Filip Hozjak, tenor (Osijek) i Marko Pantelić, bariton (Beograd) izveli su bogat i umjetnički vrlo vrijedan glazbeni program koji je rezultat njihova sustavnog i predanog višegodišnjeg rada. Klavirski suradnik na koncertu je bio Ante Blažević, a posjetitelji su imali priliku uživati u vrhunskim izvedbama djela skladatelja kao što su: P. I. Čajkovski, S. Rahmaninov, W. A. Mozart, G. Donizetti, G. Puccini i dr.  

 

U ponedjeljak, 9. svibnja 2016. godine, u Galeriji likovnih umjetnosti u Osijeku, održan je udaraljkaški koncert Tomaša Ondrušeka, vrhunskog glazbenika ih Češke. Na koncertu su nastupili i studenti Odsjeka za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku, a na programu su se našla vrlo zanimljiva djela, pretežito improvizacijskog karaktera. Tako je Tomaš Ondrušek izveo Glazbene koncepte u zvuku i vremenu, koncertne etide za udaraljke solo. U drugom dijelu programa pridružili su mu se studenti Odsjeka za glazbenu umjetnost, koji su u ansamblu izveli ritmove tradicionalne zapadno-afričke glazbe, te manje tradicionalno djelo za marimbu-za jedan instrument, ali mnogo izvođača.

Koncert je održan u sklopu bogatog programa 4. Međunarodnog festivala vokalne glazbe InterVox 2016.