Komorni tamburaški ansambl Umjetničke akademije. 18. prosinca 2015. godine, održao je koncert pod nazivom Tamburaški intermezzo. Ansamblom je ravnao Marko Sesar, ass., a uz tamburaše nastupila su i tri gosta: Zvonimir Glibušić, Dora Vestić i Filip Hozjak. Izvedeno je ukupno četrnaest skladbi, a nekoliko aranžmana potpisuju i studenti akademije. Brojna publika u osječkom Old Bridge Pubu nagradila je tamburaški ansambl velikim pljeskom.

U Muzeju likovnih umjetnosti s početkom u 20 sati, 18. prosinca 2015. godine održan je koncert vokalnih solista Umjetničke akademije u Osijeku. Posjetitelji su imali priliku uživati u solo pjesmama Felixa Mendelssohna-Bartholdýa. Za klavirom su bili Ante Blažević i Zvonimir Glibušić, a kao solisti su nastupili: Valentina Fridrich (sopran), Andreja Poljaković (sopran), Andrea Paić (sopran), Anja Papa (sopran), Gabrijela Škrabal (sopran), Mirna Vidović (mezzosopran) i Filip Hozjak (tenor). Umjetnički voditelj je Berislav Jerković.

Vrhunsku izvedbu djela Magnificat, britanskog skladatelja Johna Ruttera, 15. prosinca 2015. godine, priuštili su brojnoj publici u crkvi svetog Križa mladi pjevači, članovi Akademskog pjevačkog zbora Umjetničke akademije u Osijeku i solisti pod ravnanjem izv. prof. art. Antoanete Radočaj - Jerković. Bio je to koncert iz bogatog programa 9. glazbenih božićnih svečanosti (GLAZ-B-OS 2015.). Brojna publika uživala je u izvedbi i lijepoj glazbi te je s oduševljenjem i dugotrajnim pljeskom ispratila izvođače koji su također uživali u koncertu. Osim u Osijeku, Magnificat je izveden i u srijedu, 16. prosinca u 19 sati u Našicama u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, a još je jedna izvedba najavljena i za siječanj 2016. godine u Subotici.Na koncertu su nastupili:
Akademski pjevački zbor Umjetničke akademije u Osijeku
Gabrijela Škrabal, sopran
Klavirska pratnja: Davor Dedić
Dirigentica: Antoaneta Radočaj-Jerković

Vokalni solisti Umjetničke akademije u Osijeku, čiji je umjetnički voditelj izv. prof. art. Berislav Jerković, 13. prosinca 2015. godine, nastupili su u sklopu humanitarnog programa Operno kostimografska promenada Mursica - za ljubav. Koncert je održan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, a za organizaciju je zaslužan Lions klub Mursa iz Osijeka. Na koncertu su nastupili Anja Papa, Gabrijela Škrabal, Mirna Vidović, Filip Hozjak i Boris Šili izvedbom djela W.A.Mozarta, G.Verdija, G.Donizettija i J.Straussa ml. Uz klavir je bio Ante Blažević.

Muzej Slavonije Osijek i
Umjetnička akademija u Osijeku
srdačno Vas pozivaju na koncert
 

Ante Blažević, glasovir


PROGRAM:

F. Liszt / F. Chopin / M. Moszkowski / F. Tarrega / F. Mompou / I. Albeniz / E. Granados / G. Cziffra / A. Blažević

 

Srijeda, 25.11.2015. u 19:00 sati
Muzej Slavonije / Glavna straža (atrij), Trg Svetog Trojstva 2

Radujemo se Vašem dolasku!