Izložba radova s 1. Međunarodne radionice umjetničke keramike Osijek

Posted on Posted in Likovni_obavijesti

Otvorenje izložbe 1. Međunarodne radionice umjetničke keramike Osijek bit će održano 18. lipnja 2019. godine u galeriji Waldinger u 20 sati.

1. Međunarodna izložba umjetničke keramike

Izložba će biti otvorena do 23. lipnja 2019. godine.

Na izložbi izlažu ovogodišnji umjetnici, sudionici radionice:

  1. doc. art. Dejan Duraković, akademski kipar koji je izlagao na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a od 2009. godine je scenograf manifestacije od međunarodnog i nacionalnog značaja Vinkovačke jeseni
  2. doc. dr. art. Ines Matijević Cakić koja je tijekom svoje bogate izložbene djelatnosti primila više nagrada za svoj rad te joj se radovi nalaze u mnogim značajnim fundusima i zbirkama
  3. izv. prof. dr. art. Goran Kujundžić koji je samostalno i grupno izlagao u Hrvatskoj i inozemstvu.
  4. Andrej Tomić, akademski slikar, koji je ostvario pet samostalnih izložbi i sudjelovao na više skupnih izložbi u Hrvatskoj, a pri HDLU-u Osijek je tijekom izložbene sezone 2017./2018. bio zadužen za vođenje galerije Kazamat u Osijeku
  5. izv. prof. Slavko Živanović izlagao je na više samostalnih izložbi u Srbiji i skupnim  izložbama u Srbiji i inozemstvu i dobitnik je više nagrada za skulpturu, a radovi  mu se nalaze u mnogim kolekcijama muzeja i galerija.
  6. Ana Pichler Schmidt magistrirala je dizajn keramike i sudjelovala je na skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te je imala tri samostalne izložbe u Osijeku.

Studenti koji su sudjelovali na radionici i izlažu na izložbi su s preddiplomskog i diplomskog studija Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Akademije za umjetnost u Novom Sadu. To su Klara König, Katarina Rasić, Mihaela Podboj, Maja Biondić i Glorija Monjov. Voditeljica radionice je umjetnička suradnica Margareta Lekić, a asistentica voditeljice je Josipa Stojanović.

Radi promicanja kulture i približavanja keramike kao specifičnog likovnog izraza građanima grada Osijeka u ožujku 2019. godine u kiparskim ateljeima Akademije za umjetnost i kulturu bio je održan prvi susret umjetnika i studenata pod nazivom 1. Međunarodna radionica umjetničke keramike. Osim edukacije i umjetničkog stvaralaštva cilj radionice bio je i promocija umjetničkih keramičkih radova na nacionalnom i međunarodnom nivou, podizanje kvalitete hrvatske keramičarske umjetničke scene te osvješćivanje ideje o umjetnosti kao bitnom nositelju zajedništva i snažnoj poveznici među kulturama. Ove godine bilo je pozvano šest umjetnika i pet studenata iz Hrvatske i Srbije.

Podijeli...