Književna večer s Tomislavom Marijanom Bilosnićem: U odajama vina, zdravica za jubilej

Posted on Posted in Knjižnica_obavijesti

U organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu i Ogranka Matice Hrvatske Osijek u četvrtak, 3. studenog 2022. godine s početkom u 19 sati u prostoru Poetry Caffea Magis (Europske avenije 6, Osijek), održat će se književna večer  s Tomislavom Marijanom Bilosnićem, hrvatskim književnikom i slikarom.

 

Tomislav Marijan Bilosnić u hrvatskoj kulturi djelovanjem plijeni pažnju širinom svojih umjetničkih preokupacija. U prvom je redu književnik, pjesnik, feljtonist, putopisac i kritičar, a dobar dio svoga životnog vijeka proveo je radeći kao novinar, reporter i urednik u više novina, revija i časopisa. Ove godine, sa stotinu objavljenih knjiga i šezdesetak objavljenih izložbi, obilježava dvije obljetnice -sedamdeset i pet godina života i pedeset i pet godina umjetničkog stvaralaštva.

 

Zdravicu za jubilej priredit će mu i Osijek. Izbor iz njegovih pjesama čitat će lutke koje su izradili studenti Odsjeka za kreativne tehnologije, a vođene animatorskom rukom Gabriele Redžić, Domagoja Pintarića, Mathilde Vukosavljević i Matka Trnačića, studenata Odsjeka za kazališnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Plodnom umjetničkom radu i obilježavanju istoga u Osijeku nazdravljat ćemo vinima Vinarije Siber.

Podijeli...