Punat Sea Art

Posted on Posted in Likovni_obavijesti

Ove godine, od 9. do 15.9., po treći puta studenti Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, sudjeluju na 5. kiparskoj radionici „Punat Sea Art“ u organizaciji Turističke zajednice i Općine Punat.

Ovogodišnja tema projekta bila je „Podmorje“. Dosadašnjim sustavnim istraživanjima i višegodišnjim ekološkim aktivnostima nastojalo se osigurati čistoću mora i oporavak eko-sustava u punatskoj zatvorenoj uvali koji je bio izrazito ugrožen. Ovogodišnji radovi su se povezali s tim nastojanjima ali ovaj put na obali. Komadić podmorja je figurativno izvučen na kopno kroz likovno zanimljive oblike. Flora i fauna koja je oporavila morski eko-sustav na simbolički način, rukama umjetnika, daje prostoru „novi život“ i omogućuje daljnji opstanak u urbanom pejzažu.

Studenti Mihaela Podboj, Maria Josipović, Ivona Malčić, Filip Malovčak i osječka umjetnica Mirela Blažević zajedno s umjetničkom suradnicom Margaretom Lekić i asistenticom Josipom Stojanović te riječkim umjetnicama Kristinom Juretić i Carry Lee Hent, a pod vodstvom keramičara Borisa Rocea, izradili su reljef veličine 6×1,5 metara koji je postavljen na zid uz javnu plažu u gradu Puntu na otoku Krku.

>>> Galerija fotografija

Podijeli...