Rezultat Internog natječaja za oblikovanje idejnog rješenja vizualnog identiteta

Posted on Posted in Obavijesti
Na Natječaj za izradu vizualnog identiteta Akademije za umjetnost i kulturu pristiglo je sveukupno 55 radova, od strane 36 autora.
Povjerenstvo za odabir logotipa u sastavu doc. art. Mario Matoković, predsjednik Povjerenstva, doc. art. Hrvoje Duvnjak, član, izv. prof. art. Davor Šarić, član, dr. sc. Antonija Matić i Josip Pratnemer kao predstavnik studenata, jednoglasno je odlučilo da rješenje pod šifrom 1a bude odabarano kao najuspješnije idejno rješenje vizualnog identiteta Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Prijedlog rješenja pod šifrom 1a pripada autorici Kristini Marić.
Obrazloženje Povjerenstva za odabir logotipa:
Izdvojeni rad je vrlo dobro postavio temelje onoga što AUK traži kao vizualno rješenje loga, vrlo smjelo, proaktivno i nadasve rješenje koje je vizualno odskakalo od drugih rješenja. Upravo ono čemu Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku teži, a to jest različitost shodno tome što obuhvaća šest različitih Odsjeka, svaki je individua za sebe, naglašavajući kreativnost, medijsku raznolikost, znanstveni i umjetnički pristup a ono što ih veže jest umjetnost, znanost i napredovanje. Rast je definiran oblikom glavne komponente loga (trokut) koji gradacijom unutar loga vrlo jasno naglašava prostor za napredovanje, aktivnost i slično, dok zadržavanjem crvene boje ostaje vjeran prepoznatljivosti, vlastitom identitetu i svježinu koju boja kao takva simbolički naglašava.
S obzirom da je u tekstu Natječaja navedeno kako proces odabira podrazumijeva dva kruga; 1.odabir idejnog rješenja vizualnog identiteta i 2.razrada i primjena vizualnog identiteta, Povjerenstvu slijedi daljnja procedura razrade i primjene vizualnog identiteta. Novi vizualni identitet biti će objavljen sredinom prosinca 2021., nakon realizacije drugog kruga koji je definiran u Natječaju.
Čestitamo autorici Kristini Marić!
Podijeli...