Znanstveni skup povodom 100. obljetnice rođenja akademika Matka Peića – program

Posted on Posted in Centar za kulturnu baštinu aktivnosti, Zic arhiva

Izlaganje Pristup glazbenom djelu u kontekstu pristupa likovnom djelu Matka Peića

U petak, 3. ožujka 2023., na znanstvenom skupu povodom stote obljetnice rođenja akademika Matka Peića, izv. prof. dr. sc. Jasna Šulentić Begić i doc. dr. sc. Amir Begić sudjelovat će s izlaganjem Pristup glazbenom djelu u kontekstu pristupa likovnom djelu Matka Peića. Skup će se održati u Dvorani znanja Gradske knjižnice Požega, Antuna Kanižlića 1, Požega. Organizatori skupa su HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, Gradski muzej Požega i Gradska knjižnica Požega.

……………………………………………………………

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Požegi, zajedno s Gradskim muzejom Požega i Gradskom knjižnicom Požega, organizira znanstveni skup povodom 100-te obljetnice rođenja akademika Matka Peića. Znanstveni skup održati će se 3. ožujka 2023. godine u Požegi, u Gradskoj knjižnici Požega.

Program skupa

Ovaj treći znanstveni skup o Matku Peiću (prvi je bio 2011. godine, drugi 2013. godine) želimo posvetiti sjećanju na Matka Peića, na njegove pjesničke, putopisne i esejističke radove. Želimo naglasiti njegovo likovno djelovanje, njegovu Požegu djetinjstva, Požegu odgoja i njegovu novu Požegu.

Molili bi Vas da se pokušate pronaći u nekoj od navedenih tema ili da predložite neku svoju temu i svoje viđenje života i djela akademika Matka Peića te se odazovete našem pozivu na znanstveni skup. Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Požegi, kao organizator skupa, pokriva troškove smještaja i javnog prijevoza.

Prijavnica za skup se nalazi u privitku, a za sve ostale informacije i upite stojimo Vam na raspolaganju.

U nadi da ćete se odazvati našem pozivu, srdačno Vas pozdravljamo,

 

akademik Milko Jakšić, voditelj Zavoda HAZU u Požegi,

dr. sc. Snježana Jakobović, upraviteljica Zavoda HAZU u Požegi

HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI
Zavod za znanstveni i umjetnički rad Požega
Županijska 9
34000 Požega
Tel: 034/272-102, 272-104
Fax: 034/272-107

Prijavnica ZS Akademik Matko Peić

Podijeli...