European Institute of Innovation and Technology

Posted on Posted in Ured za projekte i suradnju_obavijesti
Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT – European Institute of Innovation and Technology) pokrenuo je inicijativu EIT Culture & Creativity kako bi kroz okupljanje zajednice, prikupljanje znanja i razvoj inovacija jačala i transformirala kulturne i kreativne industrije (KKI) u Europi.
Javni pozivi

Ove godine inicijativa je objavila pet javnih poziva za prijavu projekata u 4 programska područja na koje se mogu prijaviti i organizacije civilnog društva.

U programskom području Obrazovanje objavljena su 2 poziva: 1) Talent Scaler te 2) Skills Fitter. Prvi poziv podržava nadogradnju postojećih i razvoj novih diplomskih programa koji su kros- i transdisciplinarni, s naglaskom na poduzetništvo, inovacije, kreativnost i održivost, dok je cilj drugog poziva podržati razvoj novih cjeloživotnih obrazovnih programa usmjerenih na razvoj znanja i vještina profesionalaca i praktičara u KKI.

Programsko područje Inovacije donosi poziv Breakthrough Lab koji podržava inovacije temeljene na kreativnim rješenjima globalnih izazova s kojima se susreću KKI akteri, a primarno je usmjeren na arhitekturu, audio-vizualnu proizvodnju, kulturnu baštinu, dizajn, modu i proizvodnju tekstila.

U programskom području Stvaranje objavljen je poziv Venture Factory usmjeren na podršku stvaranju i razvoju održivih profitnih i neprofitnih KKI poslovnih poduhvata.

Peti poziv Community Catalyser objavljen je u okviru programskog područja Društvo, a pruža podršku programima KKI koji se bave osnaživanjem društvenih inovacija za lokalne izazove povezane s trostrukom tranzicijom.

Detaljne informacije o otvorenim pozivima dostupne su na službenim stranicama inicijative i moguće im je pristupiti : https://eit-culture-creativity.eu/calls-for-proposals/
Rok za prijavu na svih pet poziva je 31. svibnja 2023. godine (16:00 sati).
Podijeli...