Kuharska radionica na temu “Umjetnost tajlandske hrane: boja, ton, dizajn”

Posted on Posted in Alumni

U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek dana 7. lipnja 2023. godine u organizaciji Alumni AUK i RCK UTŠO održana je kuharska radionica na temu “Umjetnost tajlandske hrane: boja, ton, dizajn”.

U svrhu jačanja kompetencija u području kuharstva voditeljica radionice Aranya Polc, podrijetlom Tajlanđanka koja živi i radi u Londonu, pripremom delicija te primjenom kuharskih tehnika svojim je vještinama sudionicima radionice – učenicima i nastavnicima približila tajlandsku kuhinju koja oduševljava i okusima i izgledom. Tajlandska kuhinja jedna je od od najinovativnijih kuhinja u kojoj se jela pripremaju u ravnoteži svih okusa: slanih, ljutih, slatkih i kiselih koristeći se bogatstvom začina.

Chefica Aranya Polc radila je u Limehouse Thai Restaurant u Rochesteru petnaest godina, a posljednjih pet svoje umijeće prezentira u Sushi Gourmet restoranu u Londonu.

S obzirom na činjenicu da je Akademija za umjetnost i kulturu svojim djelovanjem određena kao poticajno i provokativno mjesto studiranja, Alumni AUK prepoznao je važnost sinergije u prožimanju dviju gastrokultura – domaće i tajlandske, stoga je u suradnji s RCK Ugostiteljsko-turističkom školom u Osijeku organizirao radionicu tajlandske kuhinje. Ova je priča posebice zanimljiva zbog toga što gradu Osijeku nudi ono što mu (još uvijek) nedostaje, a na što je itekako spreman – postati gastrodestinacijom!

Podijeli...