Advent kreativnosti na osječkom kampusu

Posted on Posted in Glazba_obavijesti, instrumentalne_obavijesti, Kazaliste_obavijesti, kreativne_teh_obavijesti, Kultura_kreativne_obavijesti, Likovni_obavijesti, Obavijesti

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kao pokrovitelj, u suradnji sa sveučilišnim sastavnicama organizira prvi po redu Advent kreativnosti, manifestaciju koja božićnom vremenu nastoji dati znanstvenu i umjetničku dimenziju. Koordinator je projektnih aktivnosti Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku predvođena izvršnim producentom izv. prof. art. Anđelkom Mrkonjićem, prodekanom za razvoj kulturne i kreativne industrije, a u realizaciju su projektnih aktivnosti uključeni Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Fakultet odgojnih i obrazovnih znanosti Osijek, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te dva sveučilišna odjela – Odjel za biologiju i Odjel za kemiju.

Advent kreativnosti održava se od 16. do 20. prosinca na prostoru sveučilišnoga kampusa, u prizemlju zgrade Građevinskoga i arhitektonskoga fakulteta (Vladimira Preloga 3). Program je sastavljen od kombinacije kulturnih i umjetničkih, kreativnih i radioničkih te sajamskih aktivnosti u produkciji suorganizatora. Umjetnički i kulturni program uključuje natjecanje zborova (u sklopu manifestacije GLAZBOS), nastup Pjevačkog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, projekcije studentskih filmova i izložbe studentskih radova (izložba lutaka i izložba kiparskih radova u drvu kolonije Jarčevac) te glazbeni nastup studenata Odsjeka za instrumentalne studije – redom događanja Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Fakultet odgojnih i obrazovnih znanosti osječkoj publici ponudit će predstavu Božićna zvijezda kao dio kulturnih programa za mlađe uzraste. Radionice su obuhvaćene prvim izdanjem Adventa kreativnosti multidisciplinarne, ali i prigodne: Kemija Božića, Čarolija u bojama, izrada božićnih ukrasa i adventskog vijenca, Eksperimentalna statika za znatiželjne, Izradi sam: jednostavnu robotsku ruku… samo su dio sadržaja koji Sveučilište u sklopu Adventa kreativnosti nudi mlađim uzrastima, učenicima osnovnih i srednjih škola. U sklopu Sajma kreativnosti svoje će proizvode, odnosno rukotvorine, predstaviti škole iz Osijeka i Osječko-baranjske županije te neki fakulteti.

Na ovaj način Sveučilište u Osijeku nastoji dodatno popularizirati znanost i pridonijeti predbožićnom ugođaju u Osijeku na kreativan način.

Advent kreativnosti 2019. program

Podijeli...